Αχαΐα

Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας: Πολλοί πρόλαβαν τις…. ξαπλώστρες, αλλά ο… καιρός;

Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας: Πολλοί πρόλαβαν τις…. ξαπλώστρες, αλλά ο… καιρός;

Χωρίς εκκρεμότητες έκλεισε η χθεσινή μέρα για την Κτηματική Υπηρεσία της Αχαΐας ως προς τη διεκπεραίωση των αιτημάτων που έλαβε από τους Δήμους Πατρέων, Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας για τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας.
Οι τρεις παραλιακοί δήμοι υπέβαλαν διαρκώς αιτήματα την τελευταία εβδομάδα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να προλάβουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Οπως έγινε γνωστό από τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τον Δήμο Πατρέων έχει εξεταστεί το σύνολο των αιτημάτων (περίπου 40) που υποβλήθηκαν στην Κτηματική.
Επίσης, έχουν υπογραφεί περισσότερες από 20 άδειες. Ενδεικτικά έχουν αδειοδοτηθεί επαγγελματίες από τον Ψαθόπυργο, το Ακταίο και τα Βραχνέικα.
Η Κτηματική εξέτασε μέσα σε λίγα 24ωρα και τα οκτώ αιτήματα που υποβλήθηκαν στην Πάτρα για λειτουργία ισάριθμων καντινών. Τις προϋποθέσεις πληρούσαν τρεις από αυτές (δύο στην Πλαζ και μία στη θέση Δάφνες).
Από τον Δήμο Αιγιάλειας με την πανέμορφη δαντελωτή ακτογραμμή στάλθηκαν στην Κτηματική περί τα 50 αιτήματα και μέχρι χθες είχαν διεκπεραιωθεί όλα.
Μάλιστα, σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις έχουν υπογραφεί και τα μισθωτήρια.
Επίσης, από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας υποβλήθηκαν εννέα αιτήματα αργά την Πέμπτη και μέχρι χθες το μεσημέρι επρόκειτο να αποφανθεί η υπηρεσία και για τις εννέα περιπτώσεις.
Η διαδικασία βαίνει ομαλά από την πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας, το προσωπικό της οποίας παραλαμβάνει καθημερινά και νέα αιτήματα.
Οταν αυτά εγκριθούν επιστρέφουν στους Δήμους για να συνταχθούν και να υπογραφούν τα οριστικά μισθωτήρια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει πληρότητα στα δικαιολογητικά.
Μάλιστα, στην Κτηματική καταβάλλουν προσπάθεια να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν συνταχθεί τα οριστικά μισθωτήρια, οι επαγγελματίες παραλαμβάνουν τα έγγραφα επί τόπου μέσα σε λίγα λεπτά.
Φυσικά, δεν λείπουν και τα προβλήματα. Το ένα πρόβλημα είναι ότι υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός αιτημάτων στο τέλος της εβδομάδας (με την επιθυμία όλων να αδειοδοτηθούν πριν του Αγίου Πνεύματος).
Επίσης, το προσωπικό της Κτηματικής έχει παρατηρήσει προβλήματα στην πληρότητα των δικαιολογητικών που παραλαμβάνει.

 

Σχετικά Άρθρα

Κάτω Αχαΐα: Μπλουζάκια «μαϊμού» αξίας χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν σε αποθήκη – Τρεις συλλήψεις

achaiavoice

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δωρεά της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη μνήμη του Ζαν – Πωλ Τεσαντιέ

newsroom

Λιολιώ Κολυπέρα: Τα γενέθλια της προέδρου του συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

newsroom

Παραπληγικοί: Καταγγέλλουν το Δήμο Δυτικής Αχαϊας για αδιαφορία έναντι των ατόμων με αναπηρία

newsroom

Πάτρα: Αυστηρά μέτρα και έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ

newsroom

ΣΟΚ στην Αχαΐα: 9χρονος μαθητής της δευτέρας δημοτικού «έσβησε» ξαφνικά, στο προαύλιο του σχολείου του

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα