Πολιτική

Κούλογλου για ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2019 το κόμμα έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή»

Κούλογλου για ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2019 το κόμμα έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή»

«Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας»

«Αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα, είναι επαγγελματισμός, σοβαρότητα και δουλειά», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κόμμα.

Ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιαιτέρως ριζοσπαστικό. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα, «χωρίς καμία στρατηγική, χωρίς καμία τακτική», όπως είπε. Έκανε, ακόμα, λόγο για «πρόβλημα αξιοπιστίας» λόγω των γεγονότων του 2015 και για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να «είχε ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».

«Το βασικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η προϊστορία και οι ικανότητες κυβερνητικής διαχείρισης», εξήγησε στη συνέχεια για τα χαρακτηριστικά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας», δήλωσε στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής για το μέλλον του κόμματος.

«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, με επεξεργασμένες προτάσεις», ήταν η απάντησή του σε ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσεγγίσει ορισμένες κοινωνικές ομάδες. «Ολα τα κόμματα της Αριστεράς έχουν απομακρυνθεί από τις ανάγκες του κόσμου», συμπλήρωσε, αναφερόμενος συνολικά στα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Ηταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από τον “μπαμπά” Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα», τόνισε ακολούθως.

Σε ερώτηση για «το μεγάλο και κομβικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς. Να απλωθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ρίζες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις πιθανές θύελλες. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας το 2019 δεν έγινε ποτέ».

Σχετικά Άρθρα

Πρωταγωνιστούν στα τουρκικά πρωτοσέλιδα ο Μητσοτάκης και η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

achaiavoice

Στυλιανίδης: Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση του 112 με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής

achaiavoice

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Νέος γραμματέας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με 88%

achaiavoice

Οικονόμου: Την ερχόμενη Τετάρτη η ενημέρωση των κομμάτων για τα τεθωρακισμένα από την Γερμανία

achaiavoice

Νέο αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία από το Μαυροβούνιο

achaiavoice

Σφαγή Σκουρλέτη με δημοσιογράφους της ΕΡΤ για τον Πολάκη: «Όχι σε μένα αυτά»

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα