Αχαΐα

Κώστας Μάρκου: Να αποσυρθεί το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας

Κώστας Μάρκου: Να αποσυρθεί το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας

Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου σχετικά με την είδηση περί επικείμενης απόσυρσης διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει τα εξής:

“Την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας πάσχιζε να κρατήσει όρθια τη δημόσια Παιδεία εν μέσω πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έθετε σε δημόσια διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου με πληθώρα αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, που ματαιώνουν κάθε παιδαγωγική αξία.

Η απόσυρση του άρθρου που προέβλεπε τη διεξαγωγή εξετάσεων για την μετάβαση των μαθητών από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου, η κατάργηση της διάταξης που θέσπιζε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και η διαφαινόμενη απόσυρση του άρθρου που προέβλεπε τη θέσπιση ανώτατου ορίου εγγραφής στα ΕΠΑΛ, σηματοδοτούν τις πρώτες νίκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ωστόσο, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περιέχει πολλές ακόμα οπισθοδρομικές και ιδεοληπτικές διατάξεις, οι οποίες πρέπει να αποσυρθούν.

Ο αγώνας για ένα άλλο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, δηλαδή για μια Παιδεία δημόσια, χωρίς ταξικούς φραγμούς και υψηλού επιπέδου, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Συμμετέχουμε αύριο στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση για να αποσυρθεί το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, για να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά μας.”

Σχετικά Άρθρα

Τι λέει ο Μητροπολίτης Πατρών για την αντικατάσταση του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου

newsroom

Κύπελλο Ελλάδας, Κολοσσός-Προμηθέας 68-73: Αγχωτική πρόκριση στα ημιτελικά για τους Πατρινούς

newsroom

Πάτρα: Στο προκήνιο πάλι το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

newsroom

Πάτρα: Σήμερα θα προσπαθήσουν οι γιατροί να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ

achaiavoice

Πάτρα – Νοσοκομείο Ρίου: Δεύτερο περιστατικό μυοκαρδίτιδας μετά από εμβόλιο

achaiavoice

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Οι καθηγητές απέχουν την Τρίτη από την βαθμολόγηση των πανελλαδικών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα