Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κοροβέσης: «Ανακούφιση για χιλιάδες επαγγελματίες και συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις σε παραλίες»

Κοροβέσης: «Ανακούφιση για χιλιάδες επαγγελματίες και συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις σε παραλίες»

Την επέκταση της έκτασης του αιγιαλού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες στα 500 τ.μ. κατά ανώτατο όριο (από 300 τ.μ. που ήταν πέρυσι) καθώς και την καταβολή μειωμένου οικονομικού ανταλλάγματος, στο 40% του υπολογιζομένου, το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί και σε τρεις δόσεις, προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση χρήσεων αιγιαλού και παραλιών.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες, θετικές εξελίξεις, για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, εκφράζει την ικανοποίησή του, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ένα ισχυρό αίτημα των επαγγελματιών της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ο ίδιος είχε μεταφέρει και εκφράσει προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, μέσω επιστολής στην οποία εξηγούσε την ανάγκη διευκόλυνσης των επαγγελματιών κατά τη φετινή, ιδιαίτερη και δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τουριστική σεζόν.

«Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός πως η κυβέρνηση αντελήφθη τη σημασία της ρύθμισης, η οποία αφενός ανακουφίζει χιλιάδες επιχειρήσεις και αφετέρου, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας καθώς δίνει τη δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων για ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένα δίκαιο αίτημα που έγινε πράξη…» τονίζει ο ίδιος.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη νέα ΚΥΑ, οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις μισθώσεις, είτε απευθείας, είτε μέσω δημοπρασιών των εκτάσεων αιγιαλού και παραλίας μέχρι τις 15 Ιουλίου. Αν δε συμβεί αυτό, από 16/07/20 έως 31/08/20 οι μισθώσεις θα γίνονται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Ελλάδα 88 νέα κρούσματα: 41 Αχαΐα, 24 Αιτ/νία, 23 Ηλεία – 959 Αττική

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Δεύτερη στην ανεργία το β’ τρίμηνο του 2020 με 22,2%

newsroom

Κορονοϊός: 2 νέα κρούσματα στην Αχαΐα – Κανένα σε Ηλεία και Αιτ/νία

newsroom

Πάτρα: Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα για το νέο νόμο για το Περιβάλλον

newsroom

Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο: Φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

newsroom

Ηλεία: Βρέθηκε νεκρός άντρας σε συσκευαστήριο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα