Υγεία

Κορονοϊός – ΠΟΥ για Κίνα: Συναγερμός για 1 εκατ. νεκρούς το 2023

Κορονοϊός – ΠΟΥ για Κίνα: Συναγερμός για 1 εκατ. νεκρούς το 2023

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους τον επόμενο χρόνο

Ανησυχία εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την αύξηση κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός στην Κίνα. Αξιωματούχος του Π.Ο.Υ προειδοποιεί ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κίνα είναι «ανεπαρκή» για μία χώρα τέτοιου μεγέθους.

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους τον επόμενο χρόνο!

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι «ο Π.Ο.Υ. ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων», συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι υποστηρίζει την απόφαση του Πεκίνου να επικεντρώσει τις προσπάθειες στον εμβολιασμό ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Τέντρος τόνισε ότι ο Οργανισμός χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τις απαιτήσεις για υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας για να έχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Κορονοϊός – Κίνα: Εμβόλια από τη Γερμανία

Νωρίτερα την Τετάρτη (21.12.2022), η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έστειλε την πρώτη της παρτίδα εμβολίων BioNTech κατά της Covid-19 στην Κίνα για να χορηγηθεί αρχικά σε Γερμανούς ομογενείς. Πρόκειται για το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα χρησιμοποιηθεί στην Κίνα.

Από την πλευρά του ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κίνα είναι «ανεπαρκή» για μια χώρα τέτοιου μεγέθους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κινεζικές υγειονομικές αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στους εμβολιασμούς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προέτρεψε δε το Πεκίνο να εισάγει περισσότερα εμβόλια mRNA.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα της νόσου στην Κίνα ενδέχεται να απέχουν πολύ από την σημερινή πραγματικότητα, καθώς η χώρα πασχίζει να συγκεντρώσει δεδομένα της Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

O Ρόλος των ΝΚ Κυττάρων στην Υπογονιμότητα, Αποβολές, και Αποτυχημένες εξωσωματικές

achaiavoice

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση του clawback

achaiavoice

Καρκίνος του ενδομητρίου: Ελπιδοφόρες εξελίξεις για έγκαιρη διάγνωση με τρισδιάστατη υπερηχογραφία

achaiavoice

Με αυτόν τον τρόπο θα χάσεις έως 10 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες

achaiavoice

Δοκιμάστε το ελιξίριο νεότητας και υγείας – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

achaiavoice

Χάπια Merck: Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα