Τα δεδομένα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέλυσε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι «μετά τις 15 Αυγούστου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από άποψη κρουσμάτων» λόγω της μείωσης του τουρισμού και της επιστροφής του κόσμου στα αστικά κέντρα.
Εξήγησε, δε, πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μείωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στις απλές κλίνες COVID. Τόνισε, ακόμη, πως στις ΜΕΘ υπάρχει αύξηση αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι θανατηφόρα αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Όμως, ο κόσμος που νοσεί υποφέρει, κάνει υψηλούς πυρετούς και δεν ξέρουμε μελλοντικά τι άλλο μπορεί να αφήσει ως επιπλοκή στα διάφορα όργανα», κατέληξε.