Κόσμος

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ στηρίζει την Κίνα που χορηγεί σε ανθρώπους πειραματικά εμβόλια

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ στηρίζει την Κίνα που χορηγεί σε ανθρώπους πειραματικά εμβόλια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στήριξε και κατανόησε την απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα Κινέζος αξιωματούχος.

Η Κίνα ξεκίνησε το έκτακτο αυτό πρόγραμμα χορήγησης εμβολίων τον Ιούλιο, αφού είχε ενημερώσει σχετικά τον ΠΟΥ τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ζενγκ Ζονγκγουέι, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ζωτικής σημασίας τομείς και άλλες περιορισμένες ομάδες ανθρώπων που θεωρούνταν υψηλού κινδύνου έχουν λάβει εμβόλια κατά της covid-19, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Στα τέλη Ιουνίου το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε το πρόγραμμα έκτακτης χορήγησης εμβολίων κατά της covid-19», σημείωσε ο Ζενγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Μετά την έγκριση, στις 29 Ιουνίου, ενημερώσαμε τους αρμόδιους αντιπροσώπους του γραφείου του ΠΟΥ στην Κίνα, και λάβαμε τη στήριξη και την κατανόηση του ΠΟΥ», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμία Σουαμινάθαν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές κάθε χώρας μπορούν να εγκρίνουν τη χρήση ιατρικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε εσωτερικό επίπεδο λόγω της έκτακτης κατάστασης, όμως το χαρακτήρισε προσωρινή λύση.

Η μακροπρόθεσμη λύση βρίσκεται στην ολοκλήρωση των δοκιμών τρίτης φάσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, είχε τονίσει ο αξιωματούχος αυτός.

Ένα τέταρτο πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσεται από την CanSino Biologics εγκρίθηκε τον Ιούνιο για χορήγηση στον στρατό της Κίνας. Η ετήσια ικανότητα παραγωγής της Κίνας εμβολίων κατά της covid-19 αναμένεται να φτάσει τα 610 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του 2020 και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις ως το 2021, σύμφωνα με τον Ζενγκ, ο οποίος τόνισε ότι η τιμή του εμβολίου θα είναι προσιτή για τους πολίτες.

Πηγή: Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ στηρίζει την Κίνα που χορηγεί σε ανθρώπους πειραματικά εμβόλια

Σχετικά Άρθρα

Φιλιππίνες: Ακόμη 113 νεκροί από κορονοϊό – Πάνω από 65.000 κρούσματα

achaiavoice

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υπό την σκιά του κορονοϊού

achaiavoice

Η Γερμανία θα αυξήσει το χρέος της κατά 30 δις ευρώ φέτος!

achaiavoice

Μακρόν: Ανοίγουν καφέ και εστιατόρια στη Γαλλία

achaiavoice

Παγκόσμια “συναίνεση” ενάντια στις τουρκικές απειλές σε Ελλάδα & Κύπρο

achaiavoice

Αμερικανικές εκλογές: Το πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν στις 29 Σεπτεμβρίου

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα