Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την καθολική χρήση μάσκας η Αττική

νέα κρούσματα
Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την καθολική χρήση μάσκας η Αττική

Σε σταθερά μεν, υψηλά δε επίπεδα παραμένει το επιδημικό κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τους αρμόδιους να παρακολουθούν με αμείωτη αγωνία κι ενδιαφέρον την εξέλιξή του και την πορεία του.

Για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κυμάνθηκε πάνω από 400, με τα μισά όπως συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες να εντοπίζονται στην Αθήνα.
Το λεκανοπέδιο μετράει σήμερα 194 κρούσματα.

Ήπια κυκλοφορία του ιού καταγράφεται επίσης σε άλλες 35 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Στο λεκανοπέδιο το επίπεδο συναγερμού με βάση τους ειδικούς είναι πορτοκαλί, ένα επίπεδο πριν από τον λεγόμενο κόκκινο συναγερμό, και ο προβληματισμός στα κέντρα λήψης αποφάσεων εντείνεται για την εφαρμογή νέων μέτρων, όπως η υποχρεωτική εφεξής -και όχι η αυστηρή σύσταση που ισχύει σήμερα για τη- χρήση μάσκας.

Προς το παρόν το βασικό επιχείρημα των αρμοδίων είναι πως δεν καταγράφεται εκθετική αύξηση κρουσμάτων, που θα οδηγούσε αμέσως στην υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στη γειτονική Ιταλία πάντως εφαρμόστηκε πλέον και αυτό το μέτρο.

Οι ειδικοί αναμένουν την κάμψη του επιδημικού κύματος στην Αττική σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο το σύνηθες που έχει καταγραφεί σε σημεία της Περιφέρειας.

Για παράδειγμα αν χρειάστηκε ενας μήνας ή και περισσότερο για μια περιοχή όπως η Ξάνθη, στην Αττική θα απαιτηθεί τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος, με αφετηρία πάντοτε την εφαρμογή των μέτρων.

«Αναμένουμε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική, η επιδημία θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να καμφθεί. Η ανταπόκριση τέτοιων κέντρων στα μέτρα είναι πιο αργή» ανέφερε χθες ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αυξάνονται σταθερά τα σημεία που…κοκκινίζουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Εκτός από την Περριφέρεια Αττικής, άλλες 35 περιοχές βρίςκονται σημερα στον χάρτη που αποτυπώνει τις επίμαχες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές περιοχές βρίσκονται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, με τις τελευταίες που εντάχθηκαν σε αυτό το καθεστώς να είναι η Αχαΐα, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη.

Από τα 380 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με συρροές. Τα 27 κρούσματα είναι ειςαγόμενα,

Η Αττική έχει και σήμερα την αρνητική πρωτιά, με 194 κρούσματα εκ των οποίων 18 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθούν με βάση τον ημερήσιο αριθμό νέων κρρουσμάτων η Κοζάνη (29 κρούςματα) και τα Ιωάννινα (26). Και στις δυο περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί μικρες συρροές που δίνουν νέες λοιμώξεις.

Με διψήφιο αριθμό κρρουσμάτων αναφέρεται σημερα η Θεσσαλονικη (16).

Στην επόμενη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκεται η Εύβοια με 12 κρούσματα και με 11 η Αχαΐα.

Τα Τρίκαλα και η Κορινθία καταγράφουν από 8 κρούσματα και η Αιτωλοακαρνανία 7.

Έξι κρούσματα καταγράφονται στην Ημαθία και αλλα τόσα στην Πέλλα. Πέντε κρουσματα καταγράφηκαν στη Λέσβο και την Πιερία.

Τρία κρούσματα αναφέρονται στη Βοιωτία, συνδεόμενα με τη γνωστή συρροή της κηδείας.

Από 2 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στις Π.Ε. Κιλκίς, Λάρισας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χίου. Και τέλος, από 1 κρούσμα στις Π.Ε. Έβρου, Ηλείας. Ηρακλείου, Θήρας, Κέρκυρας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Μαγνησίας, Ναξου, Πρέβεζας, Σάμου, Τήνου, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων, Αργολίδας.

Πηγή: Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την καθολική χρήση μάσκας η Αττική

Σχετικά Άρθρα

Κέρκυρα: Η Κλερ Γκλάτμαν είναι η άτυχη Βρετανίδα που σκοτώθηκε χθες από ταχύπλοο

achaiavoice

Βόλος: Ένας 61χρονος έδειρε γείτονές του επειδή τον.. ενοχλούσε ο θόρυβος από τη γυμναστική που έκαναν

achaiavoice

ΣΟΚ! Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο της Ίριδας που δείχνουν ασφυξία

achaiavoice

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοίγουν και αυτοί στις 11 Ιανουαρίου

achaiavoice

Καιρός: Στους 37 βαθμούς το θερμόμετρο τη Δευτέρα

achaiavoice

Λάρισα: Συνελήφθη 59χρονη για απάτες – Απέσπασε 9.750 ευρώ

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα