Αχαΐα

Κωνσταντοπούλειο: Προβληματίζει η παρέμβαση της εισαγγελέως

Κωνσταντοπούλειο: Προβληματίζει η παρέμβαση της εισαγγελέως

«Ως πρόεδρος του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου όφειλα να ενημερώσω τα μέλη του Σωματείου για όλες τις εξελίξεις και για τις δρομολογούμενες εκλογές που είναι παράτυπες. Δεν ήταν προσωπικό έγγραφο και απορώ με την παρέμβαση της εισαγγελέως η οποία δεν έχει νομικό υπόβαθρο».
Την παραπάνω επισήμανση έκανε προς την «Π», ο πρόεδρος του Κωνσταντοπουλείου, Γιάννης Πορφύρης, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις που βάζουν το ίδρυμα σε νέες περιπέτειες.
Οπως έγραφε χθες η «Π», ομάδα της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ευγηρείου δρομολογεί εκλογές για τις 27 Μαΐου χωρίς «να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Είναι δυνατόν να διενεργηθούν εκλογές χωρίς Εφορευτική Επιτροπή;» Διερωτάται ο κ. Πορφύρης, ο οποίος διαφώνησε με την όλη διαδικασία αλλά δεν εισακούστηκε.
Αυτές τις επισημάνσεις έκανε και στο σχετικό έγγραφο που ζήτησε να σταλεί σε όλα τα μέλη του Σωματείου ώστε να είναι ενημερωμένα.
Ωστόσο έβαλε φραγμό στην αποστολή της επιστολής, εισαγγελέας της Πάτρας, η οποία κάλεσε προχθές τον διευθυντή του Ευγηρείου, Γιώργο Σολωμό, και του είπε ότι δεν επιτρέπεται να στέλνει προσωπικές επιστολές από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του ευγηρείου.
«Εγώ κλήθηκα από την εισαγγελέα και προφορικά μου έκανε τη σχετική σύσταση μετά από αναφορά που έκανε μέλος του ΔΣ» μας είπε ο κ. Σολωμός.
Μάλιστα χθες υποχρεώθηκε και έστειλε κατεπείγον ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη με το οποίο ενημερώνει ότι το έγγραφο αυτό «εστάλη από παραδρομή μας και σας παρακαλώ να το αγνοήσετε διότι δεν περιέχει απόφαση του νόμιμου συλλογικού οργάνου που αποτελεί το μοναδικό νομικό όργανο που δεσμεύει το ίδρυμα αλλά προσωπικές απόψεις μεμονωμένου μέλους της διοίκησης, οι οποίες επιφέρουν σύγχυση στο εκλογικό σώμα ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές και μπορούν να επηρεάσουν τη ψήφο κάθε ψηφοφόρου, εμφανίζοντας το ίδρυμα να χρησιμοποιείται και να παρεμβαίνει στη διαδικασία των εκλογών διαβάλλοντας συγκεκριμένους υποψηφίους».
Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό μελών του Σωματείου ενώ νομικοί έκαναν λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση. «Το έγγραφό μου είχε τη σφραγίδα του Ευγηρείου και το έστειλα ως πρόεδρός του.
Επισημαίνω ότι είμαι υποχρεωμένος από τη θέση αυτή να ενημερώνω τα μέλη για όλες τις εξελίξεις. Απορώ που η κυρία εισαγγελέας δεν κάλεσε εμένα αλλά τον διευθυντή του Ιδρύματος.
Ζήτησα εγγράφως την εντολή της ώστε να λάβω κι εγώ γνώση και φυσικά να απευθύνω ερώτημα στον Αρειο Πάγο σχετικά με την νομιμότητα της ενέργειάς της».
Μάλιστα ο κ. Πορφύρης επισημαίνει ότι έκανε απλά το χρέος του απέναντι στα μέλη. «Εγώ είμαι περαστικός από τη θέση αυτή. Προσωπικά δεν είμαι υποψήφιος διότι δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρόεδρος.
Το μόνο που με απασχολεί είναι αυτό το ιστορικό ίδρυμα να διατηρήσει τη φήμη του και να συνεχίσει να λειτουργεί σ’ ένα υγιές πλαίσιο. Δεν νομιμοποιείται κανείς να βάζει τις προσωπικές του βλέψεις πάνω από το συμφέρον του Ευγηρείου» και καταλήγει:
«Προσωπικά, αν και προσωρινός πρόεδρος, προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα να κάνει βήματα να μπροστά. Δυστυχώς κάθε μου πρόταση σκόνταφτε στην άρνηση των άλλων των τεσσάρων μελών της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής τα οποία ενέκριναν μόνο αυτά που ήθελαν τα ίδια όπως συνέβη άλλωστε και με τις δρομολογούμενες εκλογές».

 

 

 

Μαρίνα Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αγρίνιο: Ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή

achaiavoice

Κλείνουν και τα περίπτερα στις πλατείες για να μην πουλάνε προϊόντα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα!

newsroom

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατά πάντων για rapid tests: “Δεν θα το επιτρέψω στη Μητρόπολή μου”

achaiavoice

Πάτρα – Χ.Γώγος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτό λιανεμπόριο όσο τα κρούσματα είναι υψηλά

achaiavoice

Κάτω Αχαΐα: Μπλουζάκια «μαϊμού» αξίας χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν σε αποθήκη – Τρεις συλλήψεις

achaiavoice

Κορωνοϊός: 18.988 νέα κρούσματα, 401 Αιτ/νία, 374 Αχαϊα, 204 Ηλεία – 70 θάνατοι και 358 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα