Κόσμος

Κομισιόν: Aπαξιώνει την επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής

Κομισιόν: Aπαξιώνει την επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής

Σημειώνεται ότι πρόκειται για απαξίωση που λίγες φορές έχουμε συναντήσει μεταξύ θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντανακλάται μέσα από την επιστολή του Συμβουλίου προς την Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις.

Πέραν όμως από την ουσία του ραπίσματος του Συμβουλίου θα πρέπει να σταθούμε και στη σημειολογία, το Συμβούλιο επέλεξε να  τοποθετηθεί επί του θέματος λίγες ώρες πριν την συνέντευξη τύπου της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA που έχει προγραμματιστεί για αύριο και αφού πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις ερωτήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις που είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο. Το Συμβούλιο επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα κράτη μέλη του ζήτησαν να απαντήσει εκ μέρους τους και απλώς επαναλαμβάνει την κλασσική θέση ότι είναι προσηλωμένα στις αρχές του άρθρου 2 της Συνθήκης δηλαδή την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Παράλληλα το Συμβούλιο σημειώνει την πλήρη δέσμευση του σε εποικοδομητική διαθεσμική συνεργασία  κάτι που δεν αντανακλάται στην απαξιωτική επιστολή που απέστειλε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

CIA: Μέχρι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία

achaiavoice

Τέλος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα – Ταξιδιωτική οδηγία της Rostourism

achaiavoice

Πράγα: Σαν… 2 ξένοι Μητσοτάκης και Ερντογάν

achaiavoice

Ρωσία: Νεκρός βρέθηκε ,ο 67χρονος, πρόεδρος της Lukoil μετά από πτώση από τον 6ο όροφο νοσοκομείου στη Μόσχα

achaiavoice

Σεργκέι Λαβρόφ: Επιβεβαιώθηκαν στο 100% οι φόβοι μας για όσα ήθελε να κάνει η Δύση στην Ουκρανία – Θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι που έχει θέσει ο Πούτιν

achaiavoice

ΗΠΑ: Πλήττονται σήμερα από σφοδρές χιονοκαταιγίδες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα