Κόσμος

«Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

«Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

Παράνομο κρίθηκε το υγειονομικό πάσο στη Βαλλονία!

Δικαστήριο έκρινε πως το covid pass pαραβιάζει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προστασία προσωπικών δεδομένων, αρχή αναλογικότητας, επιβάλει διάκριση πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση!

Συγκεκριμένα η υπόθεση συζητήθηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Namur έκρινε με συνοπτική διαδικασία παράνομο το Covid Safe Ticket (CST) στη Βαλονία.

Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών «Το δικαίωμά μας», που είχε προσφύγει στα δικαστήρια.

Για την ώρα πάντως η απόφαση του δικαστηρίου δεν ακυρώνει το Covid pass pαραμένει σε ισχύ στη Βαλλονία καθώς η κυβέρνηση της περιφέρειας θα ασκήσει έφεση.

Πάντως το δικαστήριο διέταξε την περιφέρεια της Βαλλονίας (Région wallonne) να βάλει τέλος σε αυτή την εμφανή παρανομία εντός 7 ημερών, επί ποινή προστίμου 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

Στην ετυμηγορία του, το δικαστήριο σημείωσε ειδικότερα την «εμφανή αντίφαση» του διατάγματος της Βαλλονίας της 21ης ​​Οκτωβρίου σχετικά με τη χρήση του CST και τη χρήση μάσκας σύμφωνα με το υπερεθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προφανή παραβίαση της αρχής της νομιμότητας.

Σημειώνει επίσης ότι αυτές οι νόρμες φαίνεται να αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας των μέτρων που περιορίζουν την ελευθερία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους.

«Το δικαστήριο σημειώνει πολλά προβλήματα νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης του διατάγματος της Βαλλονίας με το ευρωπαϊκό δίκαιο και το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση προσθέτει ότι δεν θα αποδεικνυόταν ότι το CST θα ήταν η μόνη εναλλακτική λύση σε ένα νέο lockdown», εξήγησε ο σύλλογος «Δικαίωμά μας».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του συλλόγου, «το δικαστήριο επέκρινε επίσης τη διάκριση που υφίσταται μεταξύ των πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση, την έλλειψη επίδειξης αναλογικότητας του μέτρου καθώς και τη δυνατότητα που αφήνεται στους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους να επιβάλουν το CST».

Παρόμοια συνοπτική αγωγή κατά του Covid pass ασκήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών και θα συζητηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή: «Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

Σχετικά Άρθρα

Τόκυο 2021: 87,7% των Ιαπώνων αντίθετοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

achaiavoice

Τραμπ: Η οικονομία θα σώσει τις ΗΠΑ από τον ρατσισμό

achaiavoice

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έβαλαν νεκρά κύτταρα κορονοϊού σε καμήλες

achaiavoice

Μήνυση του Ερντογάν σε Ολλανδό αρχηγό κόμματος

achaiavoice

»Βόμβα» για Ερντογάν: »Θέλει πόλεμο με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία»

achaiavoice

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να επιτρέψει την επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα