Κόσμος

«Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

«Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

Παράνομο κρίθηκε το υγειονομικό πάσο στη Βαλλονία!

Δικαστήριο έκρινε πως το covid pass pαραβιάζει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προστασία προσωπικών δεδομένων, αρχή αναλογικότητας, επιβάλει διάκριση πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση!

Συγκεκριμένα η υπόθεση συζητήθηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Namur έκρινε με συνοπτική διαδικασία παράνομο το Covid Safe Ticket (CST) στη Βαλονία.

Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών «Το δικαίωμά μας», που είχε προσφύγει στα δικαστήρια.

Για την ώρα πάντως η απόφαση του δικαστηρίου δεν ακυρώνει το Covid pass pαραμένει σε ισχύ στη Βαλλονία καθώς η κυβέρνηση της περιφέρειας θα ασκήσει έφεση.

Πάντως το δικαστήριο διέταξε την περιφέρεια της Βαλλονίας (Région wallonne) να βάλει τέλος σε αυτή την εμφανή παρανομία εντός 7 ημερών, επί ποινή προστίμου 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

Στην ετυμηγορία του, το δικαστήριο σημείωσε ειδικότερα την «εμφανή αντίφαση» του διατάγματος της Βαλλονίας της 21ης ​​Οκτωβρίου σχετικά με τη χρήση του CST και τη χρήση μάσκας σύμφωνα με το υπερεθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προφανή παραβίαση της αρχής της νομιμότητας.

Σημειώνει επίσης ότι αυτές οι νόρμες φαίνεται να αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας των μέτρων που περιορίζουν την ελευθερία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους.

«Το δικαστήριο σημειώνει πολλά προβλήματα νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης του διατάγματος της Βαλλονίας με το ευρωπαϊκό δίκαιο και το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση προσθέτει ότι δεν θα αποδεικνυόταν ότι το CST θα ήταν η μόνη εναλλακτική λύση σε ένα νέο lockdown», εξήγησε ο σύλλογος «Δικαίωμά μας».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του συλλόγου, «το δικαστήριο επέκρινε επίσης τη διάκριση που υφίσταται μεταξύ των πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση, την έλλειψη επίδειξης αναλογικότητας του μέτρου καθώς και τη δυνατότητα που αφήνεται στους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους να επιβάλουν το CST».

Παρόμοια συνοπτική αγωγή κατά του Covid pass ασκήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών και θα συζητηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή: «Κεραυνός» από το Βέλγιο: Παράνομο το Covidpass αποφάσισε δικαστήριο

Σχετικά Άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Το 2020 ως η θερμότερη χρονιά στην ιστορία της Ευρώπης

achaiavoice

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον

achaiavoice

Αποκαλυπτική έρευνα: Λάθος αποτέλεσμα το 50% των rapid test στην Ιταλία

achaiavoice

Κορονοϊός-Γαλλία: Νέο ρεκόρ θανάτων-Στους 393 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

achaiavoice

Ισπανία: «Εξέγερση» κατά της καραντίνας – Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης φωνάζοντας «Ελευθερία»

achaiavoice

Η μυστική περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Πούτιν

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα