Αχαΐα

Κεραμέως στον max fm: Νέο «όχι» για Νομική στην Πάτρα

Κεραμέως στον max fm: Νέο «όχι» για Νομική στην Πάτρα

«Όλα είναι ανοιχτά για τα σχολεία. Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, που αφιερώνουν πολλές ώρες για την ανάλυση των στοιχείων και μας συμβουλεύουν, ώστε να λάβουμε μετά τις αποφάσεις μας, δήλωσε στον Max fm 93,4, στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα και την επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα για όλους τους μαθητές.

Για το όριο φοίτησης στα Πανεπιστήμια

«Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια είναι μέτρα κοινής λογικής που απαιτεί η κοινωνία και θα εφαρμοστούν. Θα πρέπει να υπάρχουν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής.

Κάθε εκπαιδευτική διαδικασία έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι σημαντική παράμετρος αυτή. Αλλιώς αν κάποιος ήθελε θα καθόταν περισσότερα χρόνια στο γυμνάσιο και στο Λύκειο. Όσο κρατάμε στα πανεπιστήμια φοιτητές για 20-3- χρόνια τους στερείται η αγορά εργασίας και τη στερούνται και οι ίδιοι. Υπάρχουν βέβαια ασφαλείς δικλίδες για θέματα υγείας, για εργαζόμενους φοιτητές, για αθλητές κτλ».

«Θα μπαίνει όποιος έχει λόγο»

«Εν έτη 2021 δεν είναι φυσιολογικό κάποιοι να ξυλοκοπούν, να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, να φτιάχνουν μολότοφ. Να χτίζουν καθηγητές και να διαπομπεύουν Πρυτάνεις. Που αλλού στην Ευρώπη γίνονται αυτά; Δεν ισχύει οριζόντια, σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά σε πολλά υπάρχουν εστίες παραβατικότητας. Ακραία φαινόμενα βίας και ανομίας. Αυτά θα πρέπει να τελειώσουν», τονίζει η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την ελεγχόμενη είσοδο και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Είναι κεκτημένη η αλλαγή της συνθήκης στα πανεπιστήμια εδώ και 1,5 χρόνο.

Ελεγχόμενη είσοδος δεν σημαίνει πανεπιστήμιο αποκομμένο. Όποιος έχει λόγο να είναι μέσα θα είναι! Όχι κάποιος που κατασκευάζει μολότοφ».

Νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, έρχεται νέο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τη διοίκηση των ιδρυμάτων, τα προγράμματα σπουδών, τις ερευνητικές δραστηριότητες, την ελάχιστη βάση. Ένας νόμος συνολικός για την τριτοβάθμια.

Νέο «όχι» για Νομική στην Πάτρα

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας εμμένει στη θέση της για τη Νομική Πατρών. Θυμίζουμε πως από την προεκλογική περίοδο είχε ξεκόψει κάθε σκέψη για ίδρυση τμήματος στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού όπως έλεγε και τότε: «Είναι πολύ σημαντικό η εκπαίδευση να είναι κοντά στις ανάγκες της αγοράς. Με χιλιάδες άνεργους δικηγόρους το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μια νέα νομική σχολή».

Σήμερα προσθέτει: «Δεν είναι θέμα αν χρειάζεται η Πάτρα Νομική, αλλά η χώρα. Είναι ευρύτερη η συζήτηση για την αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη. Ποια τμήματα εξυπηρετούν τις εθνικές και αναπτυξιακές ανάγκες, ποια ανταποκρίνονται στις ανάγκες της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Στα χέρια Μητσοτάκη το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου

newsroom

Πάτρα: Έβαλαν κάμερα και παρακολουθούσαν γραφείο δημοτικής επιχείρησης

achaiavoice

Πάτρα: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή

newsroom

Πάτρα -Νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας”: Δύο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό

newsroom

Πάτρα: Όχι ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές λένε οι Εμποροϋπάλληλοι

newsroom

Κάτω Αχαΐα: Επανέρχονται τα δρομολόγια της ΤΡΕΝΟΣΕ – Οι προσπάθειες του ΟΣΕ

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα