Πολιτική

Κεραμέως για σχολεία: Μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κεραμέως για σχολεία: Μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε στο ερώτημα που ταλανίζει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία, καθώς το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας, έχει απλώσει ένα πέπλο τρομοκρατίας κι ανασφάλειας για τον χειμώνα που έπεται. Η υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει ειδική μέριμνα ώστε να χρηματοδοτηθούν με επιπλέον κονδύλια οι δήμοι για τη θέρμανση.

Παραμένει η υποχρέωση rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία χωρίς τη λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ένα άλλο πολύ μεγάλο ποσοστό έχει εμβολιαστεί. «Πριν συνεδριάσει η επιτροπή ειδικών έγινε χαρτογράφηση των μέτρων που τηρούνται στην Ευρώπη. Παντού βλέπουμε μόνο συστάσεις. Αυτή είναι πλέον η τάση διεθνώς» τόνισε.

Η υπουργός εξήγησε, ωστόσο, ότι παραμένει η υποχρέωση για rapid test για τους ανεμβολίαστους καθηγητές -για τους μαθητές αίρεται η υποχρέωση- και ότι υπάρχει υπάρχει πρωτόκολλο απομόνωσης για 5 μέρες και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για πέντε επιπλέον μέρες για την περίπτωση νόσησης μαθητή. Η Νίκη Κεραμέως προσέθεσε ότι «η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία παρακολουθούμε στενά με το Υπ. Υγείας, την επιτροπή Ειδικών και τον ΕΟΔΥ».

Μια μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Η Νίκη Κεραμέως καταλήγοντας είπε ότι «το μέλημά μας είναι να αναβαθμίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Να μπορούν να επεμβαίνουν οι Αρχές. Καταφέραμε να έχουμε μόνο μεμονωμένες, ελάχιστες περιπτώσεις βίας. Στο ΑΠΘ μπήκε τέλος σε κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια. Παλιά είχατε κάθε μέρα ρεπορτάζ για επεισόδια στα πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν πάντα ισχνές, θορυβώδεις μειοψηφίες που αντιδρούν. Οι νόμοι, όμως, ψηφίζονται για να εφαρμόζονται»

Σχετικά Άρθρα

Δένδιας: Στην Ινδία ο ΥΠΕΞ – Οι συμφωνίες που υπέγραψε με τον Ινδό ομόλογό του

achaiavoice

«Καυτό καλοκαίρι» στο Αιγαίο λένε οι Γερμανοί

achaiavoice

Εγκρίθηκε από την βουλή, το νομοσχέδιο για τους ακτινολόγους – ακτινοθεραπευτές

achaiavoice

Μητσοτάκης για τα αίτια των πυρκαγιών: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα»

achaiavoice

Αιγαίο: Σκληρή γλώσσα από Μητσοτάκη για το νέο “όραμα” του Ερντογάν

achaiavoice

ΝΔ: Συνεργάτες ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσονται με τον Ερντογάν

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα