Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν υπήρχε πληροφορία για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας

Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν υπήρχε πληροφορία για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει, δημιουργεί ένα θόρυβο που εκθέτει την χώρα μας διεθνώς», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, μετά και την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδη στον Υπουργό Εσωτερικών για διαρροές περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές.

«Οι πρώτοι ισχυρισμοί, οι πρώτες διαρροές για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήταν ότι υπήρχε αίτημα ξένων υπηρεσιών, μίλησαν για την Ουκρανία, για την Αρμενία, προφανώς διαψεύστηκαν, μίλησαν για την Κίνα. Τώρα λόγω και της επικαιρότητας του πολέμου, ανασύρθηκε το χαρτί της Ρωσίας περί δήθεν εμπλοκής της στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Το ίδιο το δικό μας Υπ. Εξωτερικών όμως έχει δηλώσει ότι και από τις πληροφορίες που παίρνουν από τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, δεν είναι η Ελλάδα από τις χώρες στις οποίες υπάρχει διαπιστωμένη προσπάθεια ρωσική να επέμβουν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς αν ως πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ποτέ αντιληφθεί ανάλογες κινήσεις προς την Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κατηγορηματικός. «Ποτέ δεν υπήρχε καμία παρόμοια πληροφορία ή κάτι που να έχει τεθεί υπόψη μας και αναφέρομαι και στις πρόσφατες πληροφορίες που φαίνεται να έχει το Υπουργείο Εξωτερικών, για παρόμοια ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

Δένδιας για Ελλάδα – Τουρκία: 10 – 0 υπέρ μας η αναλογία των αμερικανικών εξοπλισμών

achaiavoice

Παναγιωτόπουλος: Οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ αποτελούν γέφυρα που ενώνει τα δημοκρατικά μας έθνη

achaiavoice

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ζαχάροβα

achaiavoice

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία στην «Ομπρέλα» και «θερμό επεισόδιο» Τσίπρα – Πολάκη μετά τον αιφνιδιασμό Σβίγκου

achaiavoice

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλίεφ: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων και της Ευρώπης

achaiavoice

Χατζηδάκης: Έρχεται «ψηφιακό δωμάτιο» για επικοινωνία ΕΦΚΑ-συνταξιούχων εντός Ιουλίου

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα