Πολιτική

Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: “Διακινεί σενάρια και τη διαψεύδει ο Πρετεντέρης”

Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: “Διακινεί σενάρια και τη διαψεύδει ο Πρετεντέρης”

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με ένα νέο του βίντεο στα social media απάντησε στα σενάρια που τον θέλουν να ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού, ενώ αναφέρθηκε και στην Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της». «Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της», συνέχισε.

Ταυτόχρονα κάλεσε όλους να ρίξουν τους τόνους στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

«Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο. Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση.

Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω “δε με στήριξες”. Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης!

Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ. Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της.

Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα. Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς. Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ Εσείς είστε οι εγγυητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας.

Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς. Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη. Δεν τη σκορπάμε. Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει. Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας».

Αχτσιόγλου: Εγγυώμαι την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προϋπόθεση το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών

Πυρά κατά του έτερου διεκδικητή της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε και σήμερα, μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης, η Έφη Αχτσιόγλου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – υπό «δύο προϋποθέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου, αφού σχολίασε ξανά το ολίσθημα Κασελάκη, που αποκάλεσε «κρατίδιο δικό τους» το ψευδοκράτος, άφησε αιχμές για τη σύμπλευσή του με τον Παύλο Πολάκη, που «είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική», λέγοντας μάλιστα ότι «αυτός είναι ένας κατήφορος». Παράλληλα, ανέφερε με έμφαση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία.

«Ενότητα θα υπάρξει με δύο προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών»

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον Σκάι, επανέλαβε: «Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα. Τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε».

Σε ερώτηση εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του ρόλου»

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε, χαρακτηριστικά.

Σχολίασε ακόμη ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία».

«Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας  ο Τσίπρας»

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος».

«Αυτός είναι ένας κατήφορος»

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή.

Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Τη Δευτέρα θα συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε κυβερνητική δυνατότητα».

«Ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του»

Πρόσθεσε ότι «ενότητα θα υπάρξει με δύο προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών».

Σε ερώτηση αν τέτοιες συμπεριφορές εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Δείτε τη συνέντευξη

Σχετικά Άρθρα

Χατζηδάκης: Δεν είναι λογικό ο ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει λιγότερο εισόδημα από τον υπάλληλο

achaiavoice

Μητσοτάκης από Γύθειο: Καθάρματα οι διακινητές που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο – Εύσημα στο Λιμενικό

achaiavoice

Πέντε νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Κ. Μπακογιάννης στην παράταξή του

achaiavoice

Φάμελλος: Η διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο

achaiavoice

Βαγγέλης Γάκης: Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

achaiavoice

Κυβερνητικές πηγές: Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία μετατίθενται για το μέλλον

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα