Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σε νέα ενημέρωσή του, το meteo.gr επισημαίνει ότι η παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 17/11:

Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών για το τρέχον εικοσιτετράωρο. «Ένα ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των ΒΔ Βαλκανίων αρχίζει σιγά-σιγά και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά, και ενώ ο καιρός ξεκινά με ήπιες διαθέσεις, σήμερα 17 Νοεμβρίου, στη συνέχεια θα μας τα χαλάσει από τα ΒΔ. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες» σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως είπε, ήδη από το πρωί εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα. «Σιγά-σιγά τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής χώρας και, καθώς θα περνούν οι ώρες, θα καλύψουν σχεδόν τα 3/4 της επικράτειας, με εξαίρεση τα πιο νότια θαλάσσια τμήματα, δηλαδή την Κρήτη» τόνισε.

Για την Αττική, ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι σήμερα αναμένονται λίγες συννεφιές, οι οποίες προς το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη, γύρω στο μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όμως μέσα στη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογράμμισε:

«Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών, κι αυτό σημαίνει ότι ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη περίοδος με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή το διήμερο της Κυριακής και της Δευτέρας, καθώς περιμένουμε μια κακοκαιρία γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη για τη χώρα μας».

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες «βλέπει» και το Αστεροσκοπείο

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει να γίνει αισθητή από σήμερα. Όπως αναφέρει, σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές σε μεγάλο τμήμα της χώρας και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά και μεμονωμένες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα υπόλοιπα τμήματα και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως τους 16 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου), 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11

Στα δυτικά, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, λόγω της επικράτησης των νοτίων ανέμων, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11

Στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11

Αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια, και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σχετικά Άρθρα

Χανιά: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές σε τελάρα με μήλα

achaiavoice

Αγρίνιο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρίου αγοράκι με βαριάς μορφής ηπατίτιδα

achaiavoice

Νέα μέτρα: Επιστρέφουν οι όρθιοι στην εστίαση – Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα – Ναι στις σχολικές εκδρομές

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το πόρισμα από τις τοξικολογικές της 24χρονης Γεωργίας

achaiavoice

Αχαΐα: Μια σύλληψη για την πυρκαγιά στην Καλλιθέα – Η φωτιά ξεκίνησε στάνη

achaiavoice

Αίγιο: Αγροτικές κινητοποιήσεις: Απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα