Τεχνολογία

Ιταλία: Στην τσιμπίδα των αρχών, Apple, Dropbox και Google

Ιταλία: Στην τσιμπίδα των αρχών, Apple, Dropbox και Google

Έρευνα στις υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων στο διαδίκτυο (cloud) που διαχειρίζονται οι Apple, Dropbox και Google, έχει ξεκινήσει η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μετά από σωρεία παραπόνων για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγοράς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έξι συνολικά έρευνες για τις υπηρεσίες Google Drive, iCloud της Apple και το DropBox.

Η ρυθμιστική αρχή ερευνά εάν οι 3 εταιρείες κατέστησαν σαφές, πως οι υπηρεσίες τους συλλέγουν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα των καταναλωτών για εμπορικούς σκοπούς, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Επίσης επιδιώκει να προσδιορίσει εάν το Dropbox παρείχε σαφείς και προσιτές οδηγίες σχετικά με το πως οι καταναλωτές μπορούν να αποχωρήσουν από τις συμβάσεις τους με την υπηρεσία ή να επιδιώξουν την επίλυση διαφορών εκτός δικαστηρίων.

Η έρευνα αυτή έρχεται ως συνέχεια της απαίτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εταιρείες τεχνολογίας, να διευκρινίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους και να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας των καταναλωτών. Πέρυσι, το Facebook συμφώνησε να αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις του, εν μέσω έντονων πιέσεων από αξιωματούχους της ΕΕ.

Τον Ιούλιο, Ιταλοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν επιδρομές στα γραφεία της Apple και της Amazon, σε ξεχωριστή έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές.

Πηγή: Ιταλία: Στην τσιμπίδα των αρχών, Apple, Dropbox και Google

Σχετικά Άρθρα

Είναι βέβαιο πλέον: «Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» (βίντεο)

achaiavoice

Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλλε πρόστιμο σε TikTok και Google

achaiavoice

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά!»: Στοπ από 44 πολιτείες των ΗΠΑ στο σχέδιο Ζούκερμπεργκ να φτιάξει Instagram για τους κάτω των 13!

achaiavoice

Messenger: Έρχονται μεγάλες αλλαγές – Ποιες θα είναι αυτές

achaiavoice

TikTok: Κατήργησε 380.000 βίντεο και 1.300 λογαριασμούς στις ΗΠΑ

achaiavoice

Έρευνα: Τα μισά fake news στα social media γίνονται από… βιασύνη των χρηστών

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα