Κόσμος

Ιταλία: Μεγάλη ένταση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία

Ιταλία: Μεγάλη ένταση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία

Μεγάλη ένταση συνεχίζει να προκαλεί η (μέχρι στιγμής) απόφαση της Ιταλικής Κυβέρνησης να ανοίξει κανονικά τα σχολεία εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid στη χώρα.

Τα νέα μέτρα διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ανησυχούν γονείς αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως περίπου 1 στους 5 διευθυντές σχολείων ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας παράταση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας των σχολείων για τουλάχιστον 2 εβδομάδες τηλεμάθησης λόγω πιθανών απουσιών του σχολικού προσωπικού εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Σε αυτό το αίτημα όμως ο Υπουργός κ. Bianchi απάντησε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα «καμίας δεύτερης σκέψης για την επιστροφή (των μαθητών) στα σχολεία εν παρουσία».

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί στις φωνές που καταφθάνουν από τη χώρα, αλλά και από αυτούς που λένε ότι τα μαθήματα πρέπει να παραμείνουν εν παρουσία» τόνισε ο Υπουργός Bianchi στις ενώσεις των διευθυντών σχολείων.

Παράλληλα όμως επενέβη και ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Γιατρών και Οδοντιάτρων, κ. Anelli, ο οποίος τόνισε πως «η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη και μπροστά σε αυτό το σενάριο, δεδομένης της τρέχουσας εξάπλωσης του ιού, πιστεύω ότι η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων κατά ένα 15ήμερο και ίσως η παράταση της εν παρουσία μάθησης για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο θα μπορούσε να είναι μια απόφαση κοινής λογικής».

Εν το μεταξύ, την Παρασκευή το απόγευμα προέβη σε ανακοίνωση στο Facebook ο Περιφερειάρχης της Καμπανίας, Vincenzo De Luca, γνωστός για τις σφοδρές και αυθόρμητες τοποθετήσεις του και δήλωσε πως «είναι ανεύθυνο να ανοίξουμε στις 10 Ιανουαρίου τις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου, δεν νομίζω πως θα ανοίξουμε, θα παραμείνουμε κλειστοί έως τέλη Ιανουαρίου».

Μάλιστα ο De Luca έκανε έκκληση στους γιατρούς της περιφέρειας ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών τις ημέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ως απάντηση στην πρωτοβουλία του De Luca, τα ΜΜΕ μεταφέρουν πως η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να αμφισβητήσει την απόφαση του Περιφερειάρχη της Καμπανίας να κρατήσει κλειστά τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία.

Για την προσφυγή όμως η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να περιμένει το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: Ιταλία: Μεγάλη ένταση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία

Σχετικά Άρθρα

Ιμπραήμ Καλίν για γεωτρύπανο: «Έχουμε πάρει άδεια από την… “Δημοκρατία” της Βόρειας Κύπρου»!

achaiavoice

Τούρκος ιμάμης: Οι γυναίκες στους δρόμους μοιάζουν με «σάρκες που περπατάνε»

achaiavoice

Σερβία: Η Άνα Μπρνάμπιτς θα παραμείνει πρωθυπουργός – 25 υπουργεία θα έχει η νέα κυβέρνηση

achaiavoice

Η ΕΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να βρει τρόπο να χειριστεί τους Ρώσους που διαφεύγουν από τον πόλεμο

achaiavoice

B.Πούτιν: «H Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στη γη μας – Δώσαμε προληπτική απάντηση» – Δείτε live την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

achaiavoice

Ρίσι Σουνάκ: Ο 42χρονος πολιτικός που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα