Κόσμος

ΗΠΑ: Στο 40% «κατρακύλησε» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας του

ΗΠΑ: Στο 40% «κατρακύλησε» η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας του

Τη γενική δυσαρέσκεια των Αμερικανών προς την ηγεσία τόσο του Λευκού Οίκου όσο και της γερουσίας και της βουλής των αντιπροσώπων αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είδε το ποσοστό δημοτικότητάς του κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας,

εν μέσω κριτικής για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν σπίτι του τους τελευταίους μήνες. τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο επί τρεις ημέρες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή και έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Μπάιντεν ως προέδρου, σε αντίθεση με το 39% που ήταν πριν από ένα μήνα σε άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Την ίδια ώρα, μόλις το 20% των ερωτηθέντων εγκρίνουν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι. Επίσης, το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 38% για την αμερικανική Γερουσία.

Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.035 ενήλικες.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε το 2023 ενισχυμένος από τα αναπάντεχα θετικά εκλογικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές.

Το ποσοστό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επίσης μειώνεται και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εμφανίζεται αποδιοργανωμένο έπειτα από ημέρες που χρειάστηκε να εκλέξει πρόεδρο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, τα τελευταία ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι οι παράγοντες αυτοί μάλλον δεν έχουν επηρεάσει θετικά τη δημόσια εικόνα του προέδρου καθώς ετοιμάζεται, κατά τα φαινόμενα, να διεκδικήσει την προεδρία και πάλι το 2024.

Ο 80χρονος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ίσως και τον ερχόμενο μήνα, μετά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στις 7 Φεβρουαρίου, είπαν πηγές στο Reuters.

Σχετικά Άρθρα

Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αφήνει την περιουσία του στον Θεό

achaiavoice

Guardian: «Παράθυρο» από Πούτιν για πιθανότητα τερματισμού του πολέμου

achaiavoice

Γαλλία: Τα ανάμεικτα μηνύματα του Μακρόν για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκαλούν αναστάτωση σε ορισμένους δυτικούς συμμάχους

achaiavoice

Κίνα: Αναστέλλει τις εισαγωγές αλκοόλ από την Ταϊβάν

achaiavoice

Η Τουρκία κατάσχεσε φορτίο ρωσικού πλοίου με σιτηρά

achaiavoice

Μήνυμα Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία: Οι διαφωνίες με την Ελλάδα πρέπει να επιλυθούν

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα