Κόσμος

ΗΠΑ: Νοσοκομείο αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε ασθενή επειδή είναι ανεμβολίαστος

ΗΠΑ: Νοσοκομείο αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε ασθενή επειδή είναι ανεμβολίαστος

Αντιδράσεις και ηθικά διλήμματα έχει προκαλέσει η απόφαση νοσοκομείου στις ΗΠΑ να αρνηθεί σε ασθενή του να τον υποβάλει σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, με το αιτιολογικό, μεταξύ άλλων ίσως, ότι είναι ανεμβολίαστος.

Ο 31χρονος ασθενής Ντι Τζέι Φέργκιουσον, έχει επείγουσα ανάγκη μεταμόσχευσης όμως το νοσοκομείο Brigham της Βοστόνης τον αφαίρεσε από τη λίστα του.

Ο πατέρας του, Ντέϊβιντ, δηλώνει ότι το εμβόλιο κατά της Covid έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του υιού του.

Το νοσοκομείο απαντά ότι θα ακολουθήσει την πολιτική του και σε δήλωσή του προς το BBC αναφέρει: «Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε τα πάντα να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση θα έχει τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες επιβίωσης».

Εκπρόσωπός του νοσοκομείου ανέφερε ότι το ίδρυμα απαιτεί τόσο τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 αλλά και οι συνήθεις των δυνάμει ληπτών να διασφαλίζουν και τις καλύτερες πιθανότητες μίας επιτυχούς μεταμόσχευσης και επιβίωσης του ασθενούς μετά από αυτή, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά καταπονημένο.

Η προσεκτικά διατυπωμένη αιτιολόγηση αφήνει, πάντως, να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέραν του εμβολιασμού για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου ασθενούς, αλλά το νοσοκομείο αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες επικαλούμενο το ιατρικό απόρρητο.

Ο Ferguson μπήκε στο νοσοκομείο από τις 26 Νοεμβρίου του 2021 και πάσχει από κληρονομική καρδιακή πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα οι πνεύμονές του να γεμίζουν αίμα και υγρό.

Ο Δρ Άρθουρ Κάπλαν, επικεφαλής ιατρικής δεοντολογίας στην Ιατρική Σχολή του New York University, δήλωσε στο CBS News ότι μετά από οποιαδήποτε μεταμόσχευση οργάνων το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς είναι κάθε άλλο παρά ασφαλές και ακόμη και ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος φοβάται οικονομική κατάρρευση

achaiavoice

Ισραήλ: «Καταλάβαμε το αρχηγείο της Χαμάς στο νοσοκομείο Al Shifa» – Βίντεο με νεκρούς στους δρόμους της Γάζας

achaiavoice

Σεισμός σε Τουρκία, Συρία: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

achaiavoice

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες στην Τουρκία: Θα χρεώνουν μέχρι και τις θερμάστρες στις καφετέριες!

achaiavoice

Αντόνιο Ταγιάνι: «Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι της Ιταλίας και της Γαλλίας»

achaiavoice

Ιταλία: Τελευταία συγκέντρωση για τους συντηρητικούς πριν τις εκλογές της Κυριακής

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα