Κόσμος

ΗΠΑ: Κυρίαρχοι οι Ρεπουμπλικανοί – Πήραν το Κογκρέσο

ΗΠΑ: Κυρίαρχοι οι Ρεπουμπλικανοί – Πήραν το Κογκρέσο

Μία μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικανών καταγράφεται αυτή την στιγμή στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές καθώς κερδίζουν το Κογκρέσο με μεγάλη διαφορά ενώ στην Γερουσία αν και θα υπάρχει ισορροπία τελικά αυτό δεν έχει την ίδια σημασία.

Και αυτό γιατί τα νομοθετικά κείμενα πρέπει να περάσουν πρώτα από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι με 203 έδρες στα χέρια τους οι Ρεπουμπλικανοί είναι μια ανάσα από την κατοχή της κυριαρχίας του Κογκρέσου καθώς για την πλειοψηφία απαιτούνται 218 Βουλευτές και στην καταμέτρηση να απομένουν να μοιραστούν 57 θέσεις, την ίδια στιγμή που οι Δημοκρατικοί συγκεντρώνουν 175.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι θέσεις των εδρών που κερδίζουν οι Ρεπουμπλικανοί για την Γερουσία σε 49 (αν λάβουν 51 θα έχουν και εδώ την πλειοψηφία) παίρνοντας βραχεία κεφαλή από τους Δημοκρατικούς και να απομένουν ακόμα 3 για καταμέτρηση.

Επίσης στα χέρια των Ρεπουμπλικανών βρίσκονται και οι θέσεις κυβερνητών όσων  επέλεξαν την “ατζέντας της λογικής” την οποία έχουν ασπαστεί έναντι των Δημοκρατικών που το μόνο που έχουν καταφέρει πέραν της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας είναι να έχουν φέρει τον πλανήτη στα πρόθυρα του παγκοσμίου πολέμου ενώ στις ΗΠΑ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός να γονατίζουν τα νοικοκυριά.

Οι 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 35 έδρες στη Γερουσία και 36 θέσεις κυβερνητών συνιστούσαν το διακύβευμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις 35 αυτές έδρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κερδίσει τις 19 και οι Δημοκρατικοί τις 16 που σημαίνει πως επί της ουσίας κέρδισαν.

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Νέο ηγετικό δίδυμο για τους Πράσινους

achaiavoice

Κίνα: Μέτωπο αντίστασης με τεράστιες διαμαρτυρίες για το lockdown

achaiavoice

Υποκλοπές: Στις ΗΠΑ δύο εισαγγελείς για να βρουν στοιχεία για το παράνομο λογισμικό

achaiavoice

ΗΠΑ: «Μπλόκο» στο Κογκρέσο από 10 βουλευτές, για τα Τουρκικά F-16 – Η Επιστολή των Βουλευτών

achaiavoice

Κατά του μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ο Μακρόν

achaiavoice

Συνελήφθη Ιρανός ύποπτος για κατασκοπεία στο αεροδρόμιο του Ισραήλ

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα