Αχαΐα

Ιερώνυμος για Αγία Λαύρα: Μαζεύονται όλα τα αντίγραφα του Λαβάρου – Ποτέ πια άδεια»

Ιερώνυμος για Αγία Λαύρα
Ιερώνυμος για Αγία Λαύρα: Μαζεύονται όλα τα αντίγραφα του Λαβάρου – Ποτέ πια άδεια»

Σκληραίνει τη στάση της η Τοπική Εκκλησία και ειδικότερα η ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας των Καλαβρύτων, σχετικά με το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821 και την ύπαρξή του σε δεκάδες αντίγραφα διαφόρων συλλόγων ή και σε πάμπολλες εκδηλώσεις,

μετά το συμβάν που καταγράφηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, όπου εμφανίστηκε κακέκτυπο από το υπουργείο Αμυνας και στη σειρά μάλιστα, όχι πρώτο όπως κάθε χρόνο, αλλά μετά από το λάβαρο του Ακρωτηρίου Μαλέας της Μάνης!

Επειτα από συζήτηση που είχε ο μητροπολίτης Ιερώνυμος με τον ηγούμενο π. Ευσέβιο Σπανό, του ζήτησε να αποστείλει έγγραφο προς όλους τους φορείς που γνωρίζει ή που πιθανά έχουν στην κατοχή τους αντίγραφο του Λαβάρου, έτσι ώστε να μαζευτούν, να μην υπάρχουν διάσπαρτα, παρά μονάχα το γνήσιο – χρυσοκέντητο το οποίο ύψωσε στο Μοναστήρι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσοντας της έναρξη του αγώνα.

Ο ιεράρχης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, μιλώντας αποκλειστικά στην «Π», τόνισε πως σκοπός είναι το Λάβαρο να πηγαίνει μόνο εκεί που η Μονή θα κρίνει, εφόσον της ζητείται

. «Ολοι οι σύλλογοι να ‘χουν κι από ένα αντίγραφο δεν είναι σωστό» δηλώνει και αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως όταν του ζήτησε να φτιάξει αντίγραφο ο μακαριστός μητροπολίτης Καστοριάς , για να το βάλει μαζί με άλλο λάβαρο των Μακεδονομάχων, του το αρνήθηκε,

λέγοντάς του ότι είναι μόνο ένα και δεν του παραχωρεί τη σχετική άδεια. Του αντιπρότεινε δε, αντί μονίμου αντιγράφου, εάν ήθελε να μεταβεί εκεί το γνήσιο Λάβαρο μόνο για κάποιες ημέρες.

Η Αγία Λαύρα, έχοντας κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα του Λαβάρου, διαθέτει ένα πιστό αντίγραφο που δύναται να το παραχωρεί όπου αυτή θέλει.

«Τα αντίγραφα εφεξής, μόνο με άδεια της Μονής» επισημαίνει ο κ.κ. Ιερώνυμος και στο ερώτημα σε ποιες περιπτώσεις θα δίνεται άδεια, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Ποτέ δεν θα την έδινα, ποτέ».

 

 

από το pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Αναβάλλεται η δημοπρασία για τις καντίνες στις παραλίες

newsroom

Προαστιακός Πάτρας: Συν 3 νέα δρομολόγια στην διαδρομή Άγιος Ανδρέας – Καμίνια

newsroom

Καλάβρυτα: Σφύριξε ξανά ο Οδοντωτός – Ερχονται εκδηλώσεις

newsroom

Προαστιακός: Αγνοούνται ακόμα τα δρομολόγια προς Κ. Αχαϊα

newsroom

Πάτρα: Σε απόγνωση οι έμποροι «παρέδωσαν» τα κλειδιά των καταστημάτων τους

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Και πέμπτη κλινική κορονοϊού από σήμερα

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα