Κόσμος

Η Πολωνία απαιτεί επίσημα αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Πολωνία απαιτεί επίσημα αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ., η Πολωνία παρουσίασε έκθεση σχετικά με την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη χώρα από τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – μια γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις αποζημιώσεις. Περιγράφει λεπτομερώς τις αξιώσεις αποζημίωσης που προβάλλει η πολωνική Εθνική Συντηρητική Κυβέρνηση (PiS) έναντι της Γερμανίας. Είναι το αποτέλεσμα των εργασιών μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που συγκλήθηκε το 2017.

Η Πολωνία υπολογίζει τις απώλειες που της προκάλεσε η Γερμανία σε 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότυ (1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο Κατσίνσκι.

Η Ημέρα Υποβολής έχει μεγάλη συμβολική σημασία: η γερμανική εισβολή στην Πολωνία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Αυτή ήταν η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τουλάχιστον 55 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – άλλες εκτιμήσεις φτάνουν τα 80 εκατομμύρια. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Πολωνία πέθαναν έως και 6 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι πολωνικές εκτιμήσεις, με βάση την απογραφή του 1946 συν τους τόκους, ανεβάζουν τη ζημιά στα 800 δισεκατομμύρια ευρώ – γράφει η Tagesspiegel.

Η τοποθεσία της έκθεσης είναι επίσης συμβολική: το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας θεωρείται σύμβολο της πόλης, η οποία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα ανοικοδομήθηκε. Αυτό, παρεμπιπτόντως, απαιτείται επίσης να πληρωθεί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο! 9χρονος βρήκε αμμωνίτη 200 εκατομμυρίων ετών στην Ουαλία (video)

achaiavoice

Τ.Μπλέρ: «Το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του Β.Πούτιν – Απαράδεκτη η Δύση»

achaiavoice

Πολωνία: Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα για την έκρηξη

achaiavoice

Τάνκερ ξεφορτώνουν εκατομμύρια βαρέλια ιρανικό αγρό πετρέλαιο στη Συρία

achaiavoice

Αυτές είναι οι 13 πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες στον κόσμο

achaiavoice

Η Τουρκία επικήρυξε, ως τρομοκράτη, τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ για 500.000 δολάρια

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα