Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η ΠΔΕ θα κατασκευάσει στέγαστρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Η ΠΔΕ θα κατασκευάσει στέγαστρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή στεγάστρου και την διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Γενικός Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» προχώρησαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος, παρουσία του Αντιπειφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με 505.000 ευρώ και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο που αφορά την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου και τον φωτισμό αυτού, προκειμένου να συνδεθούν τα δύο κτίρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικό, ασθενών και επισκεπτών, καθώς έως σήμερα οι χρήστες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, με την ίδια εργολαβία, θα γίνει αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου του νοσοκομείου, τόσο των οδών κυκλοφορίας των οχημάτων, την είσοδο και έξοδο των ασθενοφόρων, όσο και των διαδρόμων διέλευσης πεζών, ενώ θα υπάρξει ειδική διαμόρφωση για ΑΜΕΑ. Προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

«Με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης θέτουμε ως στόχο να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση παρεμβάσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα εργαζομένων, ασθενών και γενικότερα των χρηστών του νοσοκομείου. Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τις λειτουργίες και τις ανάγκες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όπως και του συνόλου των νοσηλευτικών δομών της περιοχής μας, καθώς ο τομέας της δημόσιας υγείας αποτελεί τη μεγάλη προτεραιότητα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και γιατί αποτελεί μία επένδυση στον ίδιο τον άνθρωπο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Νεκτ. Φαρμάκης για απορρίμματα: “Από κακό, μπορούμε να γίνουμε καλό παράδειγμα”

newsroom

ΟΣΕ: Aναβαθμίζεται το τμήμα της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία

newsroom

Συνάντηση Φαρμάκη με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ»

newsroom

Πάτρα: Στα γραφεία της ΠΔΕ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

newsroom

Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: “Στόχος μας η στήριξη της τοπικής οικονομίας και περισσότερες θέσεις εργασία”

newsroom

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στηρίζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων Εξωτερικού

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα