Κόσμος

Η Κίνα στέλνει συνεχώς στρατό & όπλα στα σύνορα με την Ινδία

Η Κίνα στέλνει συνεχώς στρατό & όπλα στα σύνορα με την Ινδία

Ο ινδικός στρατός παρακολουθεί συνεχώς τις δραστηριότητες του κινεζικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης μιας ασκήσεως που διεξάγει στις περιοχές κοντά στην περιοχή Ladakh.

Ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου δήλωσε ότι τα ινδικά στρατεύματα βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν τυχόν πιθανότητες προκλήσεων στο Λαντάκ. Ερωτηθείς για την στρατιωτική άσκηση από τον κινεζικό στρατό, είπε ότι τα ινδικά στρατεύματα τις παρακολουθούν συνεχώς.

«Έχουμε δει κινήσεις σε περιοχές εκπαίδευσης. Είναι μια ετήσια άσκηση. Παρακολουθούμε συνεχώς τα πάντα. Έχουμε δυνάμεις κατά μήκος της LAC και είναι επαρκείς για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ενέργεια ή δραστηριότητα», δήλωσε ο στρατηγός Naravane στο κανάλι India Today.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μιλάμε. Και αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι μεταξύ δύο φάσεων, υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες πρέπει να δημιουργηθεί η εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη έχει χτιστεί … εξαιτίας αυτής της εμπιστοσύνης, ίσως θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε άλλους τομείς όπου τα ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», είπε στο CNN-News18. Ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου είπε ότι η Ινδία θα διατηρήσει την ενισχυμένη παρουσία της στο βόρειο μέτωπο έως ότου επιτευχθεί η αποκλιμάκωση.

Ταυτόχρονα, η Κίνα στέλνει σύγχρονα στρατιωτικά όπλα στη περιοχή Xinjiang εν μέσω της αντιπαράθεσης με την Ινδία. Προβλέποντας μια σύγκρουση με την Ταϊβάν, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA), έδινε προτεραιότητα σε αυτό το σημείο, εξοπλίζοντας με περισσότερα όπλα την περιοχή. Ως εκ τούτου, το Σινγιάνγκ ιστορικά δεν ήταν ιστορικά προτεραιότητα για την Κίνα.

Νέοι εκτοξευτές πυραύλων PHL-03, αυτοκινούμενοι Howitzers PCL-161 και αυτοκινούμενοι Howitzers PCL-181 έχουν παρασχεθεί στη στρατιωτική περιοχή πρόσφατα. Αυτή η ενίσχυση των στρατιωτικών συστημάτων στο Σιντζιάνγκ θεωρείται σαφής απάντηση στη συνοριακή διαμάχη με την Ινδία πέρυσι, αναφέρει η ANI.

Ο στρατηγός Zhao Zongqi, επικεφαλής της Διοίκησης για πέντε χρόνια στη περιοχή, αντικαταστάθηκε από τον Zhang Zudong τον Δεκέμβριο του 2020.

Όλες αυτές οι κινήσεις θεωρούνται σαφείς προθέσεις της Κίνας να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στα ινδικά σύνορα.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας – pentapostagma.gr

Πηγή: Η Κίνα στέλνει συνεχώς στρατό & όπλα στα σύνορα με την Ινδία

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Πυρόπληκτοι πολίτες ”έσπασαν” στο ξύλο δημοσιογράφους

achaiavoice

Φον ντερ Λάιεν για Μόρια: «Έτοιμοι να στηρίξουμε» – Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στη Λέσβο

achaiavoice

Αποκάλυψη Μακρόν σε Μέρκελ: Φτάσαμε ένα βήμα πριν ανοίξουμε πυρ με Τούρκους

achaiavoice

Σύνοδος Κορυφής: «Απέχει ακόμα η συμφωνία» σχολιάζει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

achaiavoice

Γαλλία: Ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί

achaiavoice

Ο Έλον Μάσκ «έκλεψε» από τον Μπιλ Γκέιτς την δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων του πλανήτη

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα