Κόσμος

Η Κίνα απειλεί την Ελβετία: Αν μας κάνετε κυρώσεις… θα υποφέρετε

Η Κίνα απειλεί την Ελβετία: Αν μας κάνετε κυρώσεις… θα υποφέρετε

Αν η Ελβετία υιοθετήσει κυρώσεις η κατάσταση θα πάρει ανεξέλεγκτη τροπή, οι ελβετο-κινεζικές σχέσεις θα πληγούν

Η Ελβετία θα πρέπει να αποφύγει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα εάν ενδιαφέρεται για τις ελβετο-κινεζικές σχέσεις, δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βέρνη, Wang Shihting, στην εφημερίδα NZZ am Sonntag, σύμφωνα με το Reuters την Κυριακή.

Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε Κινέζους αξιωματούχους για μαζικές συλλήψεις Ουιγούρων Μουσουλμάνων και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή όπου ζουν, τη Σιντζιάνγκ, και επέβαλε τις πρώτες κυρώσεις κατά του Πεκίνου από το εμπάργκο όπλων το 1989 μετά την καταστολή των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν από την Κίνα. Η Ελβετία δεν έχει αποφασίσει ακόμη να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΕ, σύμφωνα με το Agerpres.

«Κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και που έχει υπεύθυνη πολιτική δεν θα συμφωνήσει με τις κυρώσεις. Αν η Ελβετία υιοθετήσει κυρώσεις η κατάσταση θα πάρει ανεξέλεγκτη τροπή, οι σινοελβετικές σχέσεις θα πληγούν», δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης. Ο επικεφαλής του ελβετικού οργανισμού που επιβάλλει τις οικονομικές κυρώσεις δήλωσε σε συνέντευξη σε εφημερίδα τον Ιούλιο ότι η Ελβετία αναμένεται να υιοθετήσει οποιαδήποτε τιμωρητικά μέτρα δρομολογήσει η ΕΕ εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν.

Πέρυσι, όταν παρουσίασε μια νέα στρατηγική για την Κίνα, η Ελβετία ανακοίνωσε λίγες συγκεκριμένες αλλαγές στην πολιτική γραμμή και τόνισε τη σημασία των διμερών σχέσεων. Ωστόσο, ήταν πιο ανοιχτός σχετικά με τη διαφωνία του με τα ανθρώπινα δικαιώματα της Κίνας από ό,τι στο παρελθόν, σημειώνει το Reuters. Το 1950, η Ελβετία ήταν μια από τις πρώτες δυτικές χώρες που αναγνώρισαν την κομμουνιστική Κίνα. Από το 2010, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελβετίας στην Ασία και ο τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως, μετά την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Μια διμερής συμφωνία ελεύθερου εμπορίου τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2014 και οι δύο χώρες εγκαινίασαν μια κοινή πλατφόρμα εισαγωγής στο χρηματιστήριο φέτος.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία έστειλε στη Γαλλία τεράστιο μαγνήτη 200 τόνων – Σε τι χρησιμεύει η συσκευή;

achaiavoice

Γαλλική μελέτη: 0,1% η πραγματική θνησιμότητα της COVID-19 στις ηλικίες 20-59 ανεξαρτήτως εμβολιασμού!

achaiavoice

Βρετανία: Κίνημα καλεί τους καταναλωτές να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας

achaiavoice

Η Ιταλία «τελειώνει» την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

achaiavoice

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε ο υπεύθυνος του πυραυλικού προγράμματος

achaiavoice

Ουκρανία: Η Τουρκία δεν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα