Κόσμος

H Mόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το πρωί της Τρίτης σε πέντε πόλεις της Ουκρανίας

H Mόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το πρωί της Τρίτης σε πέντε πόλεις της Ουκρανίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε κατάπαυση του πυρός σε πολλές ουκρανικές πόλεις, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 το πρωί αύριο Τρίτη (ώρα Ελλάδας) ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Την ανακοίνωση αυτή επικαλούνται πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σήμερα από μια ρωσική αεροπορική επιδρομή που έπληξε τους στρατώνες τους στη νότια πόλη Μικολάγιφ ενώ κοιμόντουσαν.

Την είδηση μετέφερε ο τοπικός περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ ο οποίος ανέφερε ότι ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούσαν στο αεροδρόμιο στην πόλη.

Μετά την λήξη των συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτών Ρωσίας και Ουκρανίας εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί στα μέτωπα από τις ρωσικές δυνάμεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Ο Ερντογάν έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου

achaiavoice

Roland Garros: Στα ημιτελικά η… άχαστη Σβιόντεκ

achaiavoice

Η Αίγυπτος σταμάτησε τον διάλογο με την Τουρκία λόγω της στάσης των Τούρκων με την Λιβύη

achaiavoice

Σκάνδαλο στην Ουκρανία: Συνελήφθη υφυπουργός για δωροδοκία

achaiavoice

Ερντογάν: Με ακραία ρητορική στήνει προεκλογικό αγώνα.. πάνω στην Ελλάδα – Συναγερμός στην Αθήνα για προβοκάτσιες

achaiavoice

Άλλο ένα άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε πάνω από τον Καναδά – Σε συναγερμό η αεράμυνα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα