Υγεία

Γκάγκα: Η επιτροπή δεν συστήνει εμβολιασμό στους κάτω των 60 που δεν έχουν προβλήματα

Γκάγκα: Η επιτροπή δεν συστήνει εμβολιασμό στους κάτω των 60 που δεν έχουν προβλήματα

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Ωστόσο, η εισήγηση των ειδικών αναφέρει ότι είναι προαιρετικός ο εμβολιασμός στους άνω των 30.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στο Mega και τόνισε ότι: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

υπουργός Υγείας σε ερώτηση που της έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος επικαλούμενος την ιατρική της ιδιότητα για το αν ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου είπε: «Δεν νομίζω ότι είστε στη κατηγορία αυτή που θα σας πω να πάτε να κάνετε το εμβόλιο» και πρόσθεσε: «Αλλά αν μου πείτε φοβάμαι πάρα πολύ θέλω να κάνω το εμβόλιο θα σας πω οκ αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε το εμβόλιο».

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (23/06/2022) αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα για χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης έναντι του κορονοϊού, δηλαδή τέταρτης στο σύνολο, σε όσα άτομα άνω των 30 ετών το επιθυμούν.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει ως ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 ετών.

Για τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν, τη Δευτερα 27/06/2022».

Σχετικά Άρθρα

Οι εντυπωσιακές ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αυγό στον οργανισμό μας

achaiavoice

Μύρτιλο: Ποια είναι τα οφέλη οι θερμίδες και οι παρενέργειες

achaiavoice

Καφές: Σημάδια ότι πρέπει να σταματήσετε να πίνετε

achaiavoice

Δ.Κούβελας: «Τα παιδιά μου ηλικίας 20-30 δεν θα ήθελα να εμβολιαστούν για covid-19»

achaiavoice

Κορωνοϊός: 9.294 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι, 93 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Εφτά λόγοι για να τρως μανταρίνια το χειμώνα – Τα οφέλη στον οργανισμό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα