Showbiz

Γιώργος Τράγκας: Στη δημοσιότητα η ιδιόχειρη διαθήκη του

Γιώργος Τράγκας: Στη δημοσιότητα η ιδιόχειρη διαθήκη του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα την οποία είχε συντάξει το 2018 στο Μονακό. 

Η διαθήκη του δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ακινήτων που έχουν προκύψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

tragkas-2
tragkas-3
tragkas-5

Η μοιρασιά

Η χειρόγραφη διαθήκη συντάχθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 2018 στο Μονακό, στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στον αριθμό 17 της Rue de la Turbine, στο κτίριο που ονομάζεται Villa Massone και το οποίο ανήκε στον δημοσιογράφο.

Λίγους μήνες αργότερα, την 1η Αυγούστου του ίδιου έτους, η διαθήκη τροποποιήθηκε από τον εκλιπόντα στην τελική της μορφή και ξεκινάει ως εξής:

«Εγώ, ο κάτωθι υπογράφων Γεώργιος Τράγκας, υιός του Ιωάννη και της Ευθυμίας, γεννηθείς στις 30 Ιουλίου 1949 στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα, κάτοικος του Πριγκιπάτου του Μονακό, συντάσσω την παρούσα διαθήκη που έχει καταρτισθεί από εμένα τον ίδιο προηγουμένως. Είμαι ενήλικας κατά νόμο, ηλικίας 69 ετών, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, έχω καλή υγεία και σώας τας φρένας ενώ συντάσσω την παρούσα διαθήκη. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Καρρά, κόρη του Εμμανουήλ (πατέρας) και της Ελένης (μητέρα) γεννηθείσα στις 8 Μαΐου 1977, γεννηθείσα στην Εδεσσα, στην Ελλάδα, την οποία αποκαλώ σύζυγο μου. Εχω δύο παιδιά. Α) τον Ιωάννη Τράγκα, γεννηθέντα στις 6 Ιουλίου του 1977 και Β) τον Φρειδερίκο-Ευθύμιο Τράγκα, γεννηθέντα στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989…».

Οι σελίδες 6 και 7 της χειρόγραφης διαθήκης Τράγκα: Αναφέρονται δωρεές σε πρόσωπα, ιδρύματα και φιλανθρωπικούς φορείς, μεταξύ αυτών η Εκκλησία της Ελλάδος (100.000 ευρώ), το ίδρυμα «Ελπίδα» (50.000 ευρώ) και το ίδρυμα της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό (50.000 ευρώ). Οπως γράφει ακολούθως ο Γιώργος Τράγκας, το «εναπομείναν ποσό» διανέμεται στους κληρονόμους. Στη σύζυγό του Μαρία το 30% και από 35% στους δύο γιους του

Οι κληρονόμοι

Ακολούθως ο Γιώργος Τράγκας γράφει ότι αφήνει την ακίνητη περιουσία του στα πιο πάνω πρόσωπα και στις υπόλοιπες 14 σελίδες μοιράζει κάποια μόνο από τα ακίνητα και μετρητά σε λογαριασμούς στη Μαρία Καρρά και τους δύο γιους του:

«1. Στη σύζυγό μου αφήνω το 70% του σπιτιού μου στη Νίκαια στη Γαλλία (14 βίλα Ρος Μπαρόν) που βρίσκεται στη διεύθυνση Λεωφόρος του Μπον Μορόν αρ. 56». (Η συγκεκριμένη βίλα στην Κυανή Ακτή, που ανήκε σε ποσοστό 30% στη Μαρία Καρρά, περνάει στην πλήρη κυριότητά της, αφού ο εκλιπών μέσα από τη διαθήκη του της αφήνει και το υπόλοιπο 70%.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η συγκεκριμένη κατοικία, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί την περιοχή, γειτνιάζει με τη βίλα του σερ Ελτον Τζον, έχει φωτογραφηθεί από διάσημα περιοδικά όπως το «Architectural Digest» και θεωρείται ένα εκπληκτικό σπίτι.)

«Επίσης, αφήνω στη σύζυγό μου το ακίνητο (διαμέρισμα) στον 28ο όροφο του κτηρίου “Ολύμπικ Τάουερ”, που βρίσκεται στη διεύθυνση Πέμπτη Λεωφόρο αρ. 641, 10022 Νέα Υόρκη», γράφει στη διαθήκη του ο εκλιπών.

Ο Γιώργος Τράγκας αφήνει το 70% της εντυπωσιακής βίλας με την πισίνα στη σύζυγό του Μαρία

Στη συνέχεια ακολουθούν τα κληροδοτήματα που αφορούν τα παιδιά του:

«2. Στους γιους μου, Ιωάννη και Φρειδερίκο-Ευθύμιο Τράγκα αφήνω στον καθένα το 50% της αξίας του διαμερίσματός μου που βρίσκεται στο Παρίσι, στον τρίτο όροφο του κτηρίου στη Λεωφόρο Φος αρ. 25, 75116».

Σειρά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μεταφρασμένη και δακτυλογραφημένη διαθήκη, παίρνει η κατοικία της Κέρκυρας, που βρίσκεται στην περιοχή Καλάμι. Ο εκλιπών την αφήνει και στους τρεις κληρονόμους του με ποσοστό 30% στη Μαρία Καρρά και από 35% στους γιους του, που αμφότεροι ήταν τότε πρωταγωνιστές στο κληρονομικό θρίλερ που εκτυλίσσεται για πάνω από έναν χρόνο.

Ακολούθως και χωρίς να παρατίθενται ποσά και αντικείμενα ο Γιώργος Τράγκας καθορίζει ποιος και τι θα πάρει από την υπόλοιπη περιουσία του, γράφοντας επί λέξει: «Αφήνω την υπόλοιπη περιουσία μου, ήτοι τραπεζικές καταθέσεις και το περιεχόμενο σε τραπεζικές θυρίδες που κατέχω σε πιστωτικά ιδρύματα στο Μονακό, στα ακόλουθα πρόσωπα:

1. Στη σύζυγο μου Μαρία Καρρά, σε ποσοστό 25%
2. Στον υιό μου Ιωάννη Τράγκα, σε ποσοστό 25%
3. Στον υιό μου Φρειδερίκο-Ευθύμιο Τράγκα, σε ποσοστό 25%».

Το διαμέρισμα στον 28ο όροφο του κτιρίου «Ολύμπικ Τάουερ» περνά επίσης στην ιδιοκτησία της Μαρίας Καρρά

Σε ό,τι είχε να κάνει με το εναπομείναν 25% η επιθυμία του εκδότη-δημοσιογράφου ήταν να μοιραστεί με τον ακόλουθο τρόπο: «Α) Να εκδοθούν οι κάτωθι αναφερόμενες τραπεζικές επιταγές, σε όφελος των φυσικών ή νομικών προσώπων ακολούθως:

1. Μια επιταγή 100.000 ευρώ υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.
2. Μια επιταγή των 50.000 ευρώ υπέρ του Ιδρύματος “Ελπίδα” στην Ελλάδα, που φροντίζει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
3. Μια επιταγή των 50.000 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού ιδρύματος της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό.
4. Μια επιταγή των 30.000 ευρώ υπέρ της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας».

Το διαμέρισμα μια ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου περνά στην ιδιοκτησία των υιών Τράγκα σε ποσοστό 50-50.

Σχετικά Άρθρα

Αλέξανδρος: Το νέο του τραγούδι «Ένα για τα φεγγάρια μου» ξεδιπλώνει το ταλέντο του και ως τραγουδοποιός (βίντεο)

achaiavoice

ΣΕΗ: Δια βίου διαγραφή για Φιλιππίδη, Χαϊκάλη, Κιμούλη

achaiavoice

Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη: «Καταπίεζε τον θίασο – Είδα φλερτ, όχι πράξη»

achaiavoice

Γιάννης Στάνκογλου: Πάνω σε καβγά μου τράβηξαν όπλο

achaiavoice

Σταμάτης Γονίδης: Έκανε τη συνεργασία της χρονιάς με τον γιο του θρυλικού Μπομπ Μάρλεϊ

achaiavoice

Βάνα Μπάρμπα: Με στεναχωρεί το ότι δεν μας βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία –

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα