Κόσμος

Γερμανία: Επιστρέφουν οι οίκοι ανοχής με λιγότερες υπηρεσίες και λίστα πελατών

Γερμανία: Επιστρέφουν οι οίκοι ανοχής με λιγότερες υπηρεσίες και λίστα πελατών

Χαρούμενος αλλά όχι στο 100% του θα είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου ο ανδρικός πληθυσμός της Γερμανίας, καθώς ανοίγουν ξανά τις πύλες τους οι οίκοι ανοχής.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, από τις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγουν και πάλι οίκοι ανοχής σε τέσσερα κρατίδια της βόρειας Γερμανίας, ωστόσο, λόγω πανδημίας επιβάλλουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η πορνεία στη Γερμανία δεν απαγορεύεται, υπόκειται όμως σε αυστηρό νομικό πλαίσιο.

Από τα μέσα Μαρτίου, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, άρχισαν να κλείνουν οι οίκοι ανοχής αλλά βάσει δικαστικών αποφάσεων οι γερμανικές αρχές υποχρεώθηκαν να ανακαλέσουν την πλήρη απαγόρευση.

Την αρχή έκανε το Διοικητικό Εφετείο της Κάτω Σαξονίας, στο τέλος Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι δεν συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας μία απόλυτη και άνευ εξαιρέσεων απαγόρευση της πορνείας, που αναγνωρίζεται νομοθετικά ως νόμιμο επάγγελμα και κατά συνέπεια εμπίπτει στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Αντίστοιχη απόφαση έχει εκδώσει το Εφετείο της Σαξονίας-‘Ανχαλτ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η ετυμηγορία δικαστηρίου στη Βρέμη για το ίδιο ζήτημα.

Υποχρεωτικές λίστες πελατών

Όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του Αμβούργου, οι επισκέψεις σε οίκους ανοχής θα γίνονται μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού, αλλά και με την υποχρεωτική τήρηση λίστας, στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία των πελατών για πιθανή ιχνηλάτηση κρουσμάτων.

Παράλληλα, εξακολουθεί να απαγορεύεται η πορνεία εκτός οργανωμένων χώρων, για παράδειγμα στο αυτοκίνητο. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, το ζήτημα απασχολεί ακόμη και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γιόαχιμ Σταμπ.

«Η ιχνηλάτηση δεν είναι απλή υπόθεση σε έναν χώρο στον οποίο επικρατεί ιδιαίτερη εχεμύθεια», προειδοποιεί ο Σταμπ, για να συμπληρώσει ότι «είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στον κόσμο πως επιβάλλουμε τη χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες, αλλά την ίδια στιγμή ανοίγουμε τους οίκους ανοχής».

Η εμπειρία του Βερολίνου

Την αρχή είχε κάνει το Βερολίνο, επιτρέποντας τη λειτουργία των οίκων ανοχής από τις 8 Αυγούστου, αλλά μόνο για μία περιορισμένη κλίμακα υπηρεσιών, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η ερωτική συνεύρεση.

Στη συνέχεια θα επιτρέπονταν και άλλες υπηρεσίες, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Σε διαφορετική περίπτωση», δηλώνει εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής στο τοπικό περιοδικό TIP, «οι γυναίκες (που επιδίδονται στην πορνεία) θα οδηγούνταν στην εξάρτηση λόγω οικονομικής δυσπραγίας ή στην παρανομία, με ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες για την υγεία τους».

Για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γιόαχιμ Σταμπ η κατάσταση που επικρατεί στο Βερολίνο είναι «τραγελαφική», αλλά ίσως τα όσα συμβαίνουν είναι και αφορμή «για να δούμε συνολικά το νομικό καθεστώς που επικρατεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και σε κοινή επιστολή-έκκληση τους 16 βουλευτές των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καλούν την πολιτική ηγεσία να διατηρήσει τις σημερινές απαγορεύσεις.

Πηγή: Γερμανία: Επιστρέφουν οι οίκοι ανοχής με λιγότερες υπηρεσίες και λίστα πελατών

Σχετικά Άρθρα

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο

achaiavoice

Απίστευτα διαστημικά φώτα στον ουρανό – Βόρειο Σέλας κι Ατμοσφαιρική Φωταύγεια τύλιξαν την Αλάσκα

achaiavoice

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Περισσότεροι οι Ελληνοαμερικανοί που εκλέγονται

achaiavoice

Ιταλία: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Ρώμη

achaiavoice

Ναβάλνι: Δηλητηριάστηκε από μπουκάλι νερού μέσα στο ξενοδοχείο

achaiavoice

Ιταλία: Νέα τοπικά lockdown συμβουλεύουν οι επιστήμονες την κυβέρνηση!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα