Οικονομία

Γερμανία: Επιδεινώθηκε η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας

Γερμανία: Επιδεινώθηκε η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση

Επιδεινώθηκε η ύφεση στη γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία την Παρασκευή, καθώς το υψηλότερο ενεργειακό κόστος έπληξε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και οι επιχειρήσεις είδαν πτώση των νέων δραστηριοτήτων.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global, που καταγράφει τη συμπεριφορά τόσο της μεταποίησης όσο και του κλάδου των υπηρεσιών, σημείωσε πτώση στις 45,9 μονάδες από τις 46,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 46 μονάδες.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, καθώς και το χαμηλότερο ποσοστό, από τον Μάιο του 2020.

Ξεχωριστά, ο δείκτης μεταποίησης μειώθηκε στις 48,3 μονάδες έναντι των 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 48,3 μονάδες.

Ο δείκτης των υπηρεσιών μειώθηκε στις 45,4 μονάδες από τις 47,7 μονάδες τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν 47,2 μονάδες.

“Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί στο γ΄ τρίμηνο, και με τον ΡΜΙ να δείχνει ύφεση για τον Σεπτέμβριο και τους δείκτες της έρευνας να επιδεινώνονται επίσης, οι προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο, επίσης δεν φαίνονται καλές”, όπως τόνισε ο Phil Smith, αναπληρωτής διευθυντής της S&P Global Market Intelligence.

Σχετικά Άρθρα

«Εξοικονομώ 2021»: Λήγει η προθεσμία στις 19 Ιουλίου – Δικαιολογητικά και αξιολόγηση

achaiavoice

ΑΑΔΕ: Οι κρατικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που απαλλάσσονται από φορολογία – Αναλυτικές οδηγίες

achaiavoice

Η μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ – Τον πληρώνουν και αυτοί που έπρεπε να απαλλαγούν

achaiavoice

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας

achaiavoice

Δείτε πως θα αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος – Τι ισχύει αν έχετε οφειλές

achaiavoice

Ο ΟΑΕΔ προσλαμβάνει 6.500 μακροχρόνια άνεργους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα