Κόσμος

Γαλλική μελέτη: Η πλειονότητα των τζιχαντιστών επαναλαμβάνουν τρομοκρατικές ενέργειες

Γαλλική μελέτη: Η πλειονότητα των τζιχαντιστών επαναλαμβάνουν τρομοκρατικές ενέργειες

Και οι υπόλοιποι παρέμειναν υποστηρικτές των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ιδεολογιών – Συχνά έπαιξαν ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση των νεότερων γενεών

Ένα ποσοστό της τάξης του 60 % των Γάλλων τζιχαντιστών που πήγαν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν μεταξύ 1986 και 2006 διέπραξαν άλλα τρομοκρατικά εγκλήματα μετά. Αυτό είναι προφανές από μια μελέτη του Γαλλικού Κέντρου Ανάλυσης της Τρομοκρατίας (CAT), γράφει η Le Figaro.

Το Γαλλικό Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας (CAT) υπέβαλε στη Γαλλική Γερουσία τη μελέτη σχετικά με το ποσοστό υποτροπής των τζιχαντιστών από το 1988 έως το 2006. Διευκρινίζεται πως αυτοί δεν είναι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους, αλλά συμμετέχοντες στους πολέμους στο Αφγανιστάν (1986 έως 2011), στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1992-1995) και στο Ιράκ (2003-2006).

Η πλειονότητα των τζιχαντιστών διέπραξε αργότερα άλλες τρομοκρατικές πράξεις

Αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν ήδη ένα πολύ υψηλό ποσοστό υποτροπής για τζιχαντιστές. Το 60% των 166 Γάλλων υπηκόων που συμμετείχαν σε μια από αυτές τις ένοπλες συγκρούσεις διέπραξαν άλλα τρομοκρατικά αδικήματα μετά το ταξίδι τους στις εν λόγω πολεμικές ζώνες.

Οι συμμετέχοντες στον πόλεμο του Ιράκ έχουν το υψηλότερο ποσοστό υποτροπής. Το 100% των 16 τζιχαντιστών που πήγαν στο Ιράκ διέπραξαν άλλα τρομοκρατικά εγκλήματα μετά. Για τους συμμετέχοντες στον πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αυτό είναι «μόνο» 39 %

Ακόμα και για το 40% που δεν διέπραξε κάποια τρομοκρατικής ενέργεια αργότερα, δεν είναι όλα ρόδινα. Ομοίως, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέμειναν υποστηρικτές των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ιδεολογιών. Συχνά έπαιξαν ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση των νεότερων γενεών.

«Μέχρι στιγμής, διεθνείς μελέτες όλων των αναγνωρισμένων τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο έχουν ολοκληρωθεί με ποσοστό υποτροπής 11%. Οι γαλλικές στατιστικές είναι ακόμη πιο ανησυχητικές», λέει ο Jean-Charles Brisard του CAT.

Πηγή: Γαλλική μελέτη: Η πλειονότητα των τζιχαντιστών επαναλαμβάνουν τρομοκρατικές ενέργειες

Σχετικά Άρθρα

Μοναδικές στιγμές: Η NASA παρουσίασε τη στιγμή της έκρηξης ενός ηφαιστείου στην Αφροδίτη! (βίντεο)

achaiavoice

Μακρόν: Μίλησα με τον Τραμπ για την ανατολική Μεσόγειο – Θα επιβάλουμε την ειρήνη και την ασφάλεια

achaiavoice

14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών του ISIS στα χέρια των ιταλικών αρχών

achaiavoice

Ερντογάν: «Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας – Είναι μία πόλη από εμάς»

achaiavoice

Σλοβενία: Έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό λόγω του σεισμού στην Κροατία

achaiavoice

ΗΠΑ: Δεν θα συνεδριάσει η Γερουσία για την παραπομπή Τραμπ

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα