Αχαΐα

Φωτήλας για λύση με τους 35 «κατολισθήσιμους» Οικισμούς της Αιγιάλειας

Φωτήλας για λύση με τους 35 «κατολισθήσιμους» Οικισμούς της Αιγιάλειας

Επίσκεψη στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.

Κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να δει τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού κ. Ανδρέα Τσώκο.

Συζήτησαν επί μακρόν θέματα που μετέφερε ο βουλευτής από την Αχαΐα και ειδικά το θέμα που έχει προκύψει με τους 35 οικισμούς στην Αιγιαλεία που αν και έχουν χαρακτηρισθεί συλλήβδην κατολισθήσιμοι από τη δεκαετία του ’60, εντούτοις έχουν χτιστεί επιπλέον οικήματα τα ενδιάμεσα χρόνια.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη που να χαρακτηρίζει ποιες συγκεκριμένες περιοχές (ίσως και τμήματα των οικισμών) ανήκουν στην κατηγορία των κατολισθήσιμων – κατολισθαινόντων.

Ο κ. Ανδρέας Τσώκος αντιλήφθηκε αμέσως το θέμα που του έθιξε ο κ. Φωτήλας για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους εν θέματι οικισμούς. Για το λόγο αυτό παρέθεσε τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν από τη μεριά των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ώστε η ΕΑΓΜΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη να μπορέσουν να επεξεργαστούν τα στοιχεία και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέας Τσώκος ξενάγησε τον βουλευτή στο μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων της ΕΑΓΜΕ με τα σπουδαιότατα εκθέματά του και τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού σύντομα να χαρακτηριστεί ως Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο.

Σχετικά Άρθρα

7020 οι νέοι φοιτητές στις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών

newsroom

Πάτρα: «Λίμνες» οι δρόμοι από την επέλαση της “Αθηνάς”

achaiavoice

Κορωνοϊός: 2125 τα νέα κρούσματα – 71 Αχαϊα, 41 Αιτ/νία, 14 Ηλεία – 31 θάνατοι

achaiavoice

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Με μεγάλη επιτυχία έγινε το θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής ταινιών

newsroom

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

newsroom

Πάτρα: Μήνυση του Συλλόγου φαρμακοποιών Αχαΐας, για τη διάθεση self test από σούπερ μάρκετ

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα