Ελλάδα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Αγώνας για να μην περάσουν οι φλόγες στην Ψάθα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Αγώνας για να μην περάσουν οι φλόγες στην Ψάθα

Αυτή την ώρα η κατάσταση σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι καλύτερη και έχουν μείνει 6-7 εστίες φωτιάς πάνω από το Πόρτο Γερμενό και στην Ψάθα. Ανησυχία θα υπάρξει εάν γυρίσουν οι άνεμοι προς το όρος Πατέρα.

Όπως γράψαμε νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά άκουσε να φεύγει ένα μηχανάκι από το σημείο.

Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό έχει εξαπλωθεί και ήδη το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του Μύτικα, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν τώρα 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 5 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα καθώς κι ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Οι 2 air tractors που επιχειρούν επενέβησαν αμέσως καθώς περιπολούσαν στην περιοχή. Βοηθούν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τα βίντεο του newsit:

Λίγο πριν από τις 14:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 που καλούσε τους κατοίκους να φύγουν! «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα», ανέφερε.

Η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία. Ήδη, έχει καεί ένα σπίτι που βρίσκεται 300 μέτρα από την παραλία κοντά στο ενετικό κάστρο της περιοχής, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Βιλλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, δίνεται μάχη», τόνισε και σημείωσε ότι αν “κόψει” ο αέρας, «θα γλιτώσουμε».

Η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία. Ήδη, έχει καεί ένα σπίτι που βρίσκεται 300 μέτρα από την παραλία κοντά στο ενετικό κάστρο της περιοχής, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Βιλλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, δίνεται μάχη», τόνισε και σημείωσε ότι αν “κόψει” ο αέρας, «θα γλιτώσουμε».

Πόρτο Γερμενό: Μαρτυρία για μηχανάκι που έφευγε βιαστικά τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά

Η πυροσβεστική καταβάλλει τεράστιες δυνάμεις να περιορίσει το πύρινο μέτωπο και επιχειρεί να οριοθετήσει τη φωτιά προτού περάσει την κορυφογραμμή.

Η φωτιά έχει προκαλέσει φθορές και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάψει ένα σπίτι.Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά άκουσε να φεύγει ένα μηχανάκι από το σημείο.

Στη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Κηφισιά-Ξυλοδαρμός 14χρονου: Συγκλονίζει μαρτυρία της μητέρας του-Τον χτυπούσαν επί 20 ολόκληρα λεπτά

achaiavoice

Πάτρα: Στις 21, 22 και 23 Ιουνίου οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο – Στις 6 Ιουνίου η εκλογική Γενική Συνέλευση

achaiavoice

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν ανήλικοι εμπρηστές – Είχαν πάνω τους οκτώ κουτιά γεμάτα σπίρτα & μία κουκούλα full face

achaiavoice

Βόλος: Αυτοκτόνησε συνταξιούχος εκπαιδευτικός-Βρέθηκε απαγχονισμένος

achaiavoice

Πως θα λειτουργήσουν καταστήματα και κρεοπωλεία Μεγάλη Παρασκευή – Το ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο

achaiavoice

Κρήτη: Συνελήφθη πατέρας και γιός για βεγγαλικά στο Ηράκλειο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα