Ελλάδα

Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Δεκτό και χωρίς κανέναν «αστερίσκο» έκανε το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα αποδοχής της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις των βασικών μετόχων, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς και άλλα αιτήματα κατά της συμφωνίας.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αρχικά πως το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη. Είχε θέσει, ωστόσο, κάποιες αιρέσεις οι οποίες και πληρώθηκαν, με αποτέλεσμα την νέα επικυρωτική απόφαση που σηματοδοτεί και επισήμως την αλλαγή σελίδας για την εταιρεία στη μετά Κουτσολιούτσων εποχή.

Η Folli Follie μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης περνά μετοχικά στους πιστωτές οι οποίοι είχαν στηρίξει το σχέδιο μετάβασης της εταιρείας στηρίζοντας τη διοίκηση Σάμιου, η οποία σημειωτέον είχε διοριστεί έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αξιοποιώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η διοίκηση έχει υλοποιήσει στο διάστημα που μεσολάβησε από το διορισμό της σειρά ενεργειών με στόχο να κρατήσει όρθια την εταιρεία, η οποία επλήγη σημαντικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των οικονομικών της καταστάσεων, υπόθεση για την οποία έχουν οδηγηθεί σε δίκη που ξεκίνησε προ ημερών τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλοι 10 κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει: 

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι εξεδόθη υπ’ αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης-Μεταβίβαση Επιχείρησης της Εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης.

Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά μετά επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης.

Τους τελευταίους μήνες, σε λειτουργικό επίπεδο η διοίκηση της Folli Follie προχωρά στο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη των own brand καταστημάτων Collective, στο άνοιγμα νέων monobrand σημείων πώλησης (Kendall+Kylie, Beverly Hills Polo Club), προτίθεται να ενισχύσει τα Factory Outlet, ενώ θα ανακοινωθούν και νέα brands και εμπορικές συμφωνίες, αλλά και ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού καναλιού πωλήσεων.

Πηγή: Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Σχετικά Άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Εξαπάτησε 24χρονη μέσω αγγελίας για ενοικίαση σπιτιού – 1.400 ευρώ έκαναν «φτερά»

achaiavoice

Κρήτη: Βράχος καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας – Σκοτώθηκε μητέρα, σώθηκαν πατέρας και παιδί(φωτο,βίντεο)

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που καταγγέλλει ότι βιάστηκε η 24χρονη

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο! 34χρονη έμαθε ότι ήταν παντρεμένη για 4 χρόνια…χωρίς να το ξέρει

achaiavoice

Κολωνός: Πως κάλυπτε τα ίχνη του ο 53χρονος μαστροπός

achaiavoice

Έκτακτο – Παλλήνη: Άνδρας κρατά ομήρους την οικογένειά του

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα