Κόσμος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητάει την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητάει την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν, σε ένα κείμενο που ενέκριναν, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της οικογενειακής επανένωσης.
«Οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν καταγραφεί σε ένα κράτος μέλος πρέπει να αναγνωρίζονται σε όλα τα άλλα ομοιόμορφα, και οι σύζυγοι και σύντροφοι του ιδίου φύλου πρέπει να έχουν ίδια μεταχείριση με εκείνην των ομολόγων τους του αντίθετου φύλου», ζήτησαν οι ευρωβουλευτές, σε ένα μη δεσμευτικό κείμενο που υιοθετήθηκε με 387 ψήφους υπέρ (161 κατά και 123 αποχές) στη διάρκεια μιας ολομέλειας στο Στρασβούργο.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης «οι οικογένειες του ουράνιου τόξου να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στην οικογενειακή επανένωση με τα ζευγάρια αντίθετου φύλου και την οικογένειά τους». Οι οικογένειες αυτές πρέπει «να έχουν ίδια μεταχείριση σε όλη την ΕΕ», όταν μετακινούνται από το ένα κράτος μέλος στο άλλο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρήγγειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2021, έξι κράτη μέλη δεν αναγνωρίζουν μια ένωση του ιδίου φύλου που προέρχεται από ένα άλλο κράτος μέλος προκειμένου να δώσουν άδεια διαμονής και σε έντεκα χώρες οι νόμιμοι γονείς ενός παιδιού δεν μπορούν να είναι δύο γυναίκες ή δύο άνδρες και ως εκ τούτου ο δεσμός δύο γονιών δεν θα αναγνωρίζεται για τις ομοφυλόφιλες οικογένειες που φθάνουν από ένα άλλο κράτος μέλος.
Στο κείμενο που εγκρίθηκε, οι ευρωβουλευτές δείχνουν με το δάχτυλο τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το Βουκουρέστι, για το ότι δεν ενέταξε στη νομοθεσία του μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη κυκλοφορία των συζύγων του ιδίου φύλου και τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη για «διακρίσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ+».
«Το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να λάβει επιπλέον μέτρα (διαδικασίες επί παραβάσει, δικαστικές προσφυγές και κυρώσεις σε σχέση με το λαμβάνειν από ευρωπαϊκά ταμεία) για αυτές τις χώρες».

 

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητάει την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη

Σχετικά Άρθρα

Εμβόλιο σε μορφή κάψουλας δοκιμάζει το Ισραήλ

achaiavoice

Ανακαλύφθηκαν πάνω από 450 νέα αντικείμενα στο Ηλιακό μας σύστημα

achaiavoice

Τανζανία: Η μοναδική χώρα που χαρακτηρίζει τα εμβόλια επικίνδυνα και τα απορρίπτει

achaiavoice

Λονδίνο: Διαδηλώσεις κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία

achaiavoice

Η Σουηδία σχεδιάζει την απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από την Νορβηγία

achaiavoice

Οι πυραμίδες της Βοσνίας: Οι αναλύσεις των ερευνητών για το μυστήριο γύρω από τις περίεργες κατασκευές (βίντεο)

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα