Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF

Εθνική Τράπεζα: Επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF

Την εποχή στην οποία οι μκροιμεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να  αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης της περαιτέρω ανάπτυξής τους, αλλά και διατήρησης της απαραίτητης ρευστότητας ή κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεών τους, τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας με την εγγύηση του EGF έρχονται να αποτελέσουν μία ισχυρή επιλογή με συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Εθνικής Τράπεζας με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF) θα παρέχονται μέχρι το τέλος του 2022 για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ.ευρώ.

Η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 εκατ. ευρώ και καλύπτει ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, κεφάλαιο κίνησης ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Όροι του προγράμματος

Συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελούν οι ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι που παρέχονται με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του EGF και η δυνατότητα, όπως προαναφέρθηκε, να καλύψουν κάθε επιχειρηματική ανάγκη:

* Δάνεια τακτής λήξης για:

  • Τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
  • Την κάλυψη αναγκών σε ρευστότητα
  • Την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων

* Ανακυκλούμενα όρια για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας

Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου (1) και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης η Εθνική Τράπεζα παρέχει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF προσφέρει, επιπλέον, ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων και δυνατότητα περιόδου χάριτος.

Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Προκειμένου να καταλήξει στη λύση που ταιριάζει περισσότερο στα επιχειρηματικά σχέδιά της, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και διασφαλίζοντας μία επιλογή στα μέτρα της, η Εθνική Τράπεζα μέσω του θεσμού “Επαγγελματικός Σύμβουλος” δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. Στη συνέχεια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους, μαζί με το επενδυτικό σχέδιό τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των κρατών-μελών που συνεισφέρουν στο EGF. Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF μπορούν να αναζητήσουν στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.nbg.gr/el/epixeiriseis/xrimatodotiseis/xrimatodotisi-epixeirisewn/xrimatodotika-anaptuksiaka-programmata/tameio-egguodosias-gia-mikromesaies-epixeiriseis-1-6

(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ-Συντάξεις: Kαταβολή προκαταβολών 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα

achaiavoice

Τράπεζες: Αλλάζει το τοπίο με νέους μετόχους και αυξήσεις κεφαλαίου

achaiavoice

Από 8 έως 12 Αυγούστου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

achaiavoice

Στα ύψη η ακρίβεια: Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Λουκέτα και απολύσεις στα σουβλατζίδικα

achaiavoice

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η κατάργηση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τους πολύτεκνους

achaiavoice

Καλάθι Νοικοκυριού: Πρόταση για «πάγωμα» τιμών σε 100 προϊόντα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα