Υγεία

ΕΣΥ: Με προτεραιότητα θα γίνονται τα τεστ στους υγειονομικούς

ΕΣΥ: Με προτεραιότητα θα γίνονται τα τεστ στους υγειονομικούς

Με προτεραιότητα υποβάλλονται στα τεστ για τον κορονοϊό οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ που επιστρέφουν από διακοπές ενώ λόγω φόρτου εργασίας σε αναμονή είναι εκατοντάδες δείγματα.

Μπλοκαρισμένο φαίνεται ότι είναι το σύστημα του εργαστηριακού ελέγχου στους υγειονομικούς, οι οποίοι με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό πριν επιστρέψουν στην εργασία τους από την κανονική τους άδεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) είναι σε αναμονή για να βγουν τα αποτελέσματα για 1600 δείγματα που δόθηκαν από υγειονομικούς νοσοκομείων της Αθήνας. Το ΕΚΕΑ, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr, είναι αυτή τη στιγμή σε μία εξαιρετικά πιεσμένη κατάσταση δεδομένου ότι δέχεται δείγματα από όλη τη χώρα, ενώ έχουν προστεθεί και αυτά των υγειονομικών το τελευταίο διάστημα.

Συνέπεια όμως είναι απαιτούνται τουλάχιστον 2 με 3 ημέρες για να βγει το αποτέλεσμα ενός τεστ και οι υγειονομικοί να μην μπορούν να επιστρέψουν στα νοσοκομεία μετά την άδειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, για τον λόγο αυτό δόθηκε ατύπως εντολή σε νοσοκομεία που παρουσιάζουν μία ευαισθησία λόγω των νοσηλευόμενων, όπως είναι τα ογκολογικά, να λείπουν για δύο ημέρες οι εργαζόμενοι και να μην επιστρέφουν για εργασία μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ τους.

Άλλωστε σήμερα ο ΕΟΔΥ καταγράφει αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς αφού μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες εντοπίσθηκαν 70 κρούσματα σε υγειονομικούς.

Ιεράρχηση με ερωτηματολόγιο

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Πάντως όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr οι δύο μεγαλύτερες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) η 1η και η 2η λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων που πρέπει αυτήν την περίοδο να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, υποχρεώθηκαν να τροποποιήσουν τη διαδικασία.

Ενδεικτικά στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) δόθηκε εντολή να υπάρξει ιεράρχηση στους υγειονομικούς με βάση ποιος είναι πιθανό να έχει βρεθεί κοντά σε κρούσματα. Γι αυτό και οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν σε συνεργασία με τις επιτροπές λοιμώξεων, ένα ειδικό ερωτηματολόγιο ώστε να διαπιστώνεται εάν έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΕΣΥ: Με προτεραιότητα θα γίνονται τα τεστ στους υγειονομικούς

Σχετικά Άρθρα

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα!

achaiavoice

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Μην υποτιμάτε αυτά τα απλά πρώιμα συμπτώματα

achaiavoice

Χρόνια φλεγμονή: Τα τρία βασικά συμπτώματα

achaiavoice

Γι’ αυτό τον λόγο πηγαίνουμε τουαλέτα όταν πίνουμε καφέ!

achaiavoice

Έρευνα: Πόσο προστατεύει τελικά από την Covid-19 ο εμβολιασμός με Pfizer και Moderna;

achaiavoice

Κανέλα: Δείτε ποιες ασθένειες προλαμβάνει!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα