Αυτοδιοίκηση

Ερύμανθος: Συνάντηση του δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

Ερύμανθος: Συνάντηση του δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα προβλήματα που προκάλεσε η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα συζήτησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.
Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του, στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Χαλανδρίτσας, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι αντιδήμαρχοι Ερυμάνθου.
Όπως επισημάνθηκε, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του Δήμου Ερυμάνθου υπέστη βαρύ πλήγμα από την πανδημία, αφού η παραγωγή προϊόντων έμεινε αδιάθετη, ενώ την ίδια ώρα μειώθηκαν σημαντικά οι τιμές πώλησής τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση και στήριξη των παραγωγών.
Επίσης, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας του Κτηνιατρείου στη Χαλανδρίτσα, τα προγράμματα που αφορούν στην Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη και την αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδων αγροτών και παραγωγών, ενώ ο Δήμαρχος έθεσε και το μείζον πρόβλημα που ανέκυψε κυρίως στις καλλιέργειες αμπελιού και τριφυλλιού από την επιδρομή ακρίδων.
Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για τα αρδευτικά έργα που χρειάζεται η περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και σε πολλές Τ.Κ. υπολειτουργεί με αποτέλεσμα αφενός να μην καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών κι αφετέρου, να υπάρχει απώλεια εκατοντάδων κυβικών νερού. Σε αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος επαναδιατύπωσε το αίτημά του για τις λιμνοδεξαμενές.
Τέλος, στη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην τεθεί η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, η οποία έχει καταστεί σε θεσμό για την περιοχή. Ο κ. Βασιλόπουλος αναγνωρίζοντας το ρόλο της ανακοίνωσε την πρόθεσή του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να έχει πιο ενεργό συμμετοχή στη διοργάνωση με σκοπό να διευρυνθεί και να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση αγαστής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας και των αγροτοκτηνοτρόφων που αποτελούν βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
Τον κ. Βασιλόπουλο συνόδευαν οι συνεργάτες του, Σταύρος Βέρρας, Νίκος Κοσμάς και κ. Ροζής.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Ο Δήμος προχωρά σε κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

newsroom

Συνεχίζονται στην Πάτρα οι καταθέσεις στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για Ρομά

newsroom

Ώρα Πατρών: Καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο την επιβολή του περιβαλλοντολογικού τέλους

newsroom

Πάτρα: Συνεργασία Δήμου – Νοσοκομείου Ρίου για τον κορονοϊό

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Κάτω Αχαΐα

newsroom

Πελετίδης: Να ανοίξουν τα μαγαζιά στην πόλη μας άμεσα, όπως σε όλη τη χώρα

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα