Αχαΐα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Παρών στην κινητοποίηση των επαγγελματιών Μουσικών

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Παρών στην κινητοποίηση των επαγγελματιών Μουσικών

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών, που μαζί με άλλους φορείς και σωματεία στο χώρο του πολιτισμού, καλούν σε πολύμορφη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 21 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, στην Πλατεία Γεωργίου στις 8:00μμ.

Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού και της Τέχνης δέχτηκαν τις συνέπειες της πανδημίας αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Ενώ συνέβαλαν με την Τέχνη τους και με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα, πήραν καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, έκαναν κινητοποιήσεις και διεκδίκησαν όλοι οι συνάδελφοι στον χώρο των Τεχνών να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης.

Όμως η πλειονότητα των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους του Πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες έχουν μείνει, χωρίς κανένα εισόδημα. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής κ.α, δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν, πότε θα έχουν και πάλι εισόδημα.

Από την πρώτη στιγμή τα Σωματεία τους απαίτησαν από την Κυβέρνηση την ανάγκη μέτρων που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση όλων, την ανάγκη να λάβει υπόψη της τη φύση της καλλιτεχνικής εργασίας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και τα αιτήματα τους για Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535€ για όσο διάστημα είναι άνεργοι, άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών, εργαζομένων και ανέργων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ. Επίσης, μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων κτλ.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να σταθούν στο πλευρό τους, να συμμετέχουν στις πολύμορφες πρωτοβουλίες τους, να παλέψουν μαζί τους για όλα όσα έχουν ανάγκη αυτοί και οι οικογένειές τους.

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα: Χωρίς νέα κρούσματα η περιοχή – Αρνητικές όλες οι απαντήσεις των δειγμάτων

newsroom

Πάτρα: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στις Φυλακές Αγ. Στεφάνου

newsroom

Πάτρα: Οδηγός χτύπησε γυναίκα που έκανε ποδήλατο και την εγκατέλειψε

achaiavoice

Πάτρα: Αναβάλλεται η δημοπρασία για τις καντίνες στις παραλίες

newsroom

Πάτρα: Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας την Κυριακή το πρωϊ

newsroom

Πάτρα – Ρούλα: Εξώδικο από την οικογένεια της σπιτονοικοκυράς για να επιστρέψει τα κλειδιά

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα