Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας

Τα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Αχαΐας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την ένταξη για χρηματοδότηση του έργου «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα», συνολικού προϋπολογισμού 36.567. 346,71 ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για τις αμέσως επόμενες ενέργειες με ορίζοντα τη δημοπράτηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ώστε στα τέλη του 2023 να παραδοθούν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις.

Οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Φαρμάκης συμφώνησαν ότι έγινε ένα πολύ καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς τόσο το Εργοστάσιο όσο και τα συνοδά έργα θα οδηγήσουν σε πλήρη αποφόρτιση των υφιστάμενων ΧΥΤΑ, με προϋπόθεση την προώθηση τόσο της ανακύκλωσης, όσο και της ξεχωριστής συλλογής οργανικών προϊόντων από τους εμπλεκόμενους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας ζήτησε τη συνέχιση της συνδρομής του κ. Φαρμάκη σε σχέση με την ωρίμανση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης που απαιτείται για την υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ή και επιπλέον έργων τα οποία θα απαιτηθούν προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Αχαΐας, σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση των κ.κ. Αλεξόπουλου και Φαρμάκη δόθηκε επίσης στη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμων η οποία ήδη απέδωσε καρπούς και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία των έργων στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Ελλάδα: Δεύτερη στην ανεργία το β’ τρίμηνο του 2020 με 22,2%

newsroom

Ο Χάρτης των 853 νέων κρουσμάτων: 19 Αχαΐα, 4 Αιτ/νία. 2 Ηλεία – 242 Αττική, 179 Θεσ/νίκη

achaiavoice

Δυτική Ελλάδα: 111 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και μάσκες

newsroom

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Τα αποτελέσματα των εκλογών

newsroom

436 νέα κρούσματα: 19 Αχαϊα, 6 Αιτ/νία, 3 Ηλεία – 25 νέοι θάνατοι

achaiavoice

Με τον Νεκτάριο Φαρμάκη συναντήθηκαν οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι από Καστελόκαμπο, Ρίο, Αγυιά και Μποζαϊτικα

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα