Οικονομία

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει από το 2024 – Οι παγίδες

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει από το 2024 – Οι παγίδες

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2024 θα αρχίσει η εφαρμογή για το εξατομικευμένο επίδομα ανεργίας που θα συνδέεται με τον πρότερο εργασιακό μισθό και ασφαλιστικό βίο του ανέργου αλλά και με την κατάρτιση και θα καταβάλλεται πέραν των 12 μηνών.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, έρχονται αλλαγές και στο επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους 200 ευρώ. Το επίδομα θα συγχωνευθεί στο νέο επίδομα ανεργίας ενώ θα γίνουν πιο ελαστικά τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι.

Επιπλέον εξετάζεται να διευρυνθεί το διάστημα καταβολής του επιδόματος για όσους έχουν εργαστεί αρκετά χρόνια και έχουν καταβάλει περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτή τη στιγμή, το επίδομα των 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους καταβάλλεται μετά τους 12 μήνες της τακτικής επιδότησης και για τους επόμενους 12 μήνες, ενισχύοντας τον άνεργο συνολικά για 24 μήνες.

Σήμερα την ενίσχυση των 200 ευρώ την λαμβάνουν μόνο 20.000 – 25.000 άνεργοι ετησίως λόγω των κριτηρίων που υπάρχουν, όταν οι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ για περισσότερους από 12 μήνες ήταν 488.714 το Σεπτέμβριο φέτος, το 58,4% του συνόλου των ανέργων.

Σχετικά Άρθρα

Σκρέκας προς σούπερ μάρκετ: “Μέτρα που τονώνουν τον ανταγωνισμό”

achaiavoice

Ελλείψεις στο γάλα λόγω ακρίβειας: «Χρυσάφι» το τυρί και το γιαούρτι

achaiavoice

Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας στις ασφαλιστικές εταιρείες

achaiavoice

ΓΣΕΕ: Σχεδόν δύο μισθούς πληρώνουν οι Έλληνες το χρόνο για ηλεκτρικό ρεύμα

achaiavoice

Γερμανία: Πάνω από 200.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου το 2022

achaiavoice

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η παράταση

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα