Οικονομία

Επέκταση του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέει Ελλάδα και Ιταλία

Επέκταση του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέει Ελλάδα και Ιταλία

Συμφωνία για την επέκταση του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών IONIAN που θα συνδέει την Ιταλία και την Ελλάδα υπέγραψαν η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom και η Islalink. Η συμφωνία προβλέπει ότι το υποβρύχιο καλώδιο μήκους 320 χιλιομέτρων της Islalink, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, θα συμπληρωθεί από δίκτυο οπτικών ινών 1.000 χλμ. της Grid Telecom, το οποίο θα συνδέει την Πρέβεζα με την Αθήνα και στη συνέχεια με τη Θεσσαλονίκη.

«Η συνεργασία της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ και της Islalink σηματοδοτεί την επέκταση κρίσιμων ευρυζωνικών υποδομών στη Μεσόγειο που ενισχύουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα των δύο χωρών με επιπλέον χωρητικότητα 360 Tbps. Το καλώδιο IONIAN αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ελλάδας ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες νέφους, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών, δίνοντας έναυσμα για νέες επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που βοηθάμε στην υλοποίηση του έργου IONIAN που θα φέρει μια νέα και εναλλακτική διεθνή διαδρομή, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ένας από τους βασικούς κόμβους δεδομένων της Μεσογείου. Είμαστε, επίσης, ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υπολογίζουμε την Islalink ως έναν σημαντικό εταίρο για την ανάπτυξη της διεθνούς στρατηγικής μας».

Η CEO της Islalink, Esther Garcés, δήλωσε: «Το να έχουμε την Grid Telecom ως προμηθευτή επίγειων οπτικών ινών στην Ελλάδα μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το οπτικό δίκτυο που διαχειρίζεται η Grid Telecom είναι αποδεδειγμένα υψηλής αξιοπιστίας και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του συστήματος ΙΟΝΙΑΝ. Επιπλέον, η Grid Telecom και η Islalink είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες από στρατηγική άποψη, αφού και οι δύο εταιρείες είμαστε ουδέτεροι πάροχοι υπηρεσιών χονδρικής».

Πηγή: Επέκταση του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέει Ελλάδα και Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Στα 173,4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι τραπεζικές καταθέσεις στο τέλος Μαρτίου

achaiavoice

ΕΦΚΑ: Έτοιμο για “δράση” το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων

achaiavoice

Σταϊκούρας: Για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ

achaiavoice

Μέχρι πότε ισχύει η προστασία της κύριας κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη

achaiavoice

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τις αναστολές Ιανουαρίου – Τα ποσά που θα λάβετε

achaiavoice

Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένη εργασία και νέους μισθούς

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα