Κόσμος

Επαναπροσέγγιση επιχειρεί η Ρωσία με την Ε.Ε

Επαναπροσέγγιση επιχειρεί η Ρωσία με την Ε.Ε

Ο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα δεν δίστασε να καταγγείλει τη «στρατηγική» της Ρωσίας και της Τουρκίας να τροφοδοτούν αντιαφρικανικά αισθήματα στην Αφρική ποντάροντας «στη μεταποικιακή μνησικακία», σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Jeune Afrique.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υφυπουργός υποστήριξε ότι η διατήρηση και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Μόσχας και των Βρυξελλών, «Η βόρεια διάσταση» που είχε ως θέμα τις προκλήσεις που προκαλεί η πανδημία στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Υπενθυμίζω ότι η “βόρεια διάσταση” δημιουργήθηκε χάρη στην συνεργασία και την στρατηγική θεώρηση της Ρωσίας και της ΕΕ. Πιστεύουμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον όχι μόνο να διατηρήσουμε την συνεργασία αυτή αλλά και να πάμε παραπέρα», δήλωσε ο Γκρουσκό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η από κοινού και αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών της Ρωσίας και της ΕΕ θα παραμείνει ένα από τα βασικά στοιχεία εγγύησης της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας στην βόρεια Ευρώπη».

Ο Γκρουσκό υπογράμμισε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς σε συνθήκες όξυνσης του παγκόσμιου ανταγωνισμού γίνονται απόπειρες «να αποδυναμώσουν και να διασπάσουν την μεγάλη Ευρώπη, να την γυρίσουν πίσω στην περίοδο της ψυχρής ειρήνης και να υπονομεύσουν την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες».

Πηγή: Επαναπροσέγγιση επιχειρεί η Ρωσία με την Ε.Ε

Σχετικά Άρθρα

Τυφώνας Maysak: Βυθίστηκε πλοίο που μετέφερε 43 ναύτες και χιλιάδες ζώα στη θάλασσα της Ιαπωνίας (upd)

achaiavoice

Συνελήφθη ύποπτη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρο δηλητήριο στον Τραμπ

achaiavoice

Συγκλονιστικό μήνυμα Μόσχας για Αγιά Σοφιά: «Η μετατροπή της σε τζαμί θα ξεσηκώσει όλο τον χριστιανικό κόσμο»

achaiavoice

Οι Αιγύπτιοι προειδοποιούν την Τουρκία: »Είμαστε στρατιωτικά ισχυροί»

achaiavoice

Αγγλία: Σε καραντίνα οι τουρίστες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

achaiavoice

NASA: Ψάχνει για ενέργεια στο σκοτάδι της Σελήνης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα