Υγεία

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπληρώματα διατροφής που περιείχαν καρκινογόνο ουσία

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπληρώματα διατροφής που περιείχαν καρκινογόνο ουσία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση παρτίδων από συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν την καρκινογόνο ουσία, αιθυλενοξείδιο

Σύμφωνα με διαδοχικές ανακοινώσεις του, ο ΕΟΦ προχώρησε:

  • Στην ανάκληση των παρτίδων 1051577, 1068321, 1057655 και 1036083 του συμπληρώματος διατροφής Urticalcin (της εταιρείας A.Vogel SA, Ελβετίας), διότι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία A.Vogel AG, Ελβετίας στην επιχείρηση HEALTHCODE ΙΚΕ.
  • Στην ανάκληση των παρτίδων 190220 και 041221 του συμπληρώματος διατροφής REDOX HARDCORE 90 caps (της εταιρείας SDF SA, Πολωνίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία SDF SA, Πολωνίας σε επιχειρήσεις.
  • Στην ανάκληση της παρτίδας 6APE001 του συμπληρώματος διατροφής OstroVit Appetite control 60 caps (της εταιρείας Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας στην επιχείρηση ΜΑΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ.
  • Στην ανάκληση των παρτίδων 1109378, 1112213 και 1112321 του συμπληρώματος διατροφής BIG BANG (mango, orange) (της εταιρείας Bio Tech USA Kft, Ουγγαρίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Bio Tech USA Kft, Ουγγαρίας σε επιχειρήσεις.

Πηγή: ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπληρώματα διατροφής που περιείχαν καρκινογόνο ουσία

Σχετικά Άρθρα

Χαλκός: Tα οκτώ οφέλη του για την υγεία μας

achaiavoice

Κομισιόν: Τι προτείνει για τα ταξίδια των πλήρως εμβολιασμένων

achaiavoice

Γερά οστά για πάντα – Δείτε τα 7 μυστικά

achaiavoice

ΕΟΦ: Μην καταναλώνετε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής – Δείτε ποιο είναι

achaiavoice

Έρευνα: Ο κορονοϊός δεν κάνει “διακρίσεις” – Ποιοι εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται

achaiavoice

Πολωνία: Επιστήμονες βρήκαν γονίδιο που διπλασιάζει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με COVID

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα