Αχαΐα

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Απειλούνται με απόλυση 27 γιατροί στο Αίγιο

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Απειλούνται με απόλυση 27 γιατροί στο Αίγιο

Σε ανακοίνωσή της η ‘Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας επισημαίνει τα εξής:

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την δημόσια έκκληση του Υπουργού Υγείας στους εργαζόμενους για να κάνουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν με συμβάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία και μετά να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ, ώστε να δώσουμε την μάχη με τον “αόρατο εχθρό”. Πρόσφατες είναι και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους “ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες” και τα καλέσματα για χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Όλα παρέμειναν σε επίπεδο εξαγγελιών. Η συνεπής στάση του λαού, που πειθάρχησε στα μέτρα, έδωσε πολύτιμο χρόνο να ενισχύσουν πραγματικά το ΕΣΥ. Αντί να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία καλύπτοντας τα χιλιάδες κενά, προχώρησαν σε προσλήψεις ελάχιστων συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης.

Τώρα ήρθε και η στιγμή των απολύσεων. Στα τέλη Ιουνίου με την λήξη της σύμβασης τους απολύονται 27 εργαζόμενοι στο ΓΝ Αιγίου χωρίς να επίκειται επαναπροκύρηξη των θέσεών τους. Οι εργαζόμενοι στη πλειοψηφία τους απασχολούνται κυρίως στο τομέα της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό που καλύπτει σημαντικότατους τομείς για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ειδικά στη περίοδο της επιδημίας που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Οι μαζικές απολύσεις των συναδέλφων προστίθενται στην χρόνια υποβάθμιση του ΓΝ Αιγίου μέσω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, στην υπολειτουργία και στο κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων και κλινικών όπως του αξονικού τομογράφου λόγω έλλειψης ακτινολόγων, υποστελέχωσης της παθολογικής κλινικής και στην μη ύπαρξη αυτόνομου ΤΕΠ και την στελέχωσή του με τους απαραίτητους γιατρούς.

Είναι προφανές ότι κάνουν τα πάντα για να κλείσουν το νοσοκομείο του Αιγίου. Τουλάχιστον να το πουν ξεκάθαρα στην τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας.

Σχετικά Άρθρα

Αεροδρόμιο Αράξου: Μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης

newsroom

Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, κανένα σε Ηλεία, Αιτ/νία – 935 στην Ελλάδα

newsroom

Απάτη σε Τράπεζα με θύμα έμπορο στο Αίγιο

newsroom

Πάτρα: Έρχεται “τσουνάμι” λουκέτων και απολύσεων

newsroom

Συνάντηση του Άγγελου Τσιγκρή με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας – Επίσκεψη στη Δυτική Αχαΐα και την Κάτω Αχαγιά

newsroom

Πάτρα: Εγγραφές στο Δημοτικό Βρεφοκομείο – Η κατάθεση των δικαιολογητικών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα