Αχαΐα Οικονομία

Εμπορικός Σύλλογος: Ακατανόητοι έλεγχοι στην αγορά της Πάτρας

Εμπορικός Σύλλογος
Εμπορικός Σύλλογος: Ακατανόητοι έλεγχοι στην αγορά της Πάτρας

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας προκάλεσαν οι έλεγχοι από την Αστυνομία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Σήμερα στην «εορταστική» αγορά της Πάτρας «εφόρμησαν» μικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Περιφέρειας που με σαρωτικούς και εξοντωτικούς ελέγχους στα «ανοικτά» (click-away) μικρά τοπικά καταστήματα εκπλήρωσαν το καθήκον τους να «διαφυλάξουν την δημόσια υγεία».

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η έλλειψη ενημέρωσής τους. Μην έχοντας ιδέα του τρόπου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ζητούσαν από τα καταστήματα άδεια λειτουργίας σαν να έχουν υπαίθρια επιχείρηση και πάγκους όπως υποχρεούνται οι συνάδελφοι στις λαϊκές και στις εμποροπανηγύρεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πάντα και ειδικά οι μεγάλοι όμιλοι λειτουργούν κανονικά και ασύδοτα χωρίς πλήρη μέτρα προστασίας.

Στο στόχαστρο όμως μπαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις που είναι οι μόνες οι οποίες θέλουν και μπορούν να τηρήσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και το έχουν αποδείξει.

Δημιουργούνται έτσι εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά και την αποτελεσματικότητά αυτών των ελέγχων όσον αφορά την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Καλούμε τις υπηρεσίες να σταθούν ουσιαστικά και υπεύθυνα αρωγοί στην κοινωνία στην μάχη που δίνει για επιβίωση και κατά της πανδημίας και όχι ακόμα μία θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία.»

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Η αγορά “τρέμει” το σενάριο νέου lockdown

newsroom

Ετοιμάζεται για “κραχ” η Τουρκία – Στα τάρταρα το Χρηματιστήριο

achaiavoice

Πάτρα: «Αιτία πολέμου» για την ανάπλαση του «Λαδόπουλου» με ΣΔΙΤ – Διαφωνεί ο Δήμος

newsroom

Έρχεται το… «ψηφιακό φακέλωμα» των αυτοκινήτων – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

achaiavoice

Πάτρα: Ερευνητικές υποτροφίες του Πανεπιστημίου Harvard – Πρόγραμμα από 27 Ιουνίου έως 2 Αυγούστου

newsroom

Νέες αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις Σοκ έως πάνω από 200% – Πού έγιναν μειώσεις

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα