Υγεία

Έξαρση για τον ιό Κοξάκι: Ποιες ομάδες ανθρώπων πλήττει περισσότερο

Έξαρση για τον ιό Κοξάκι: Ποιες ομάδες ανθρώπων πλήττει περισσότερο

Tις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα

Έξαρση έχουν σημειώσει τα κρούσματα από τον ιό Κοξάκι σε παιδικούς σταθμούς της Λάρισας και των Τρικάλων με την αιτία πρόκλησης να είναι ακόμη άγνωστη. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις αρχές υγειονομικού του τόπου εξετάζουν το ζήτημα και καθησυχάζουν για τα αποτελέσματα. Ίσως ο λόγος έξαρσης του ιού να είναι τελικά και το κενό ανοσίας που είχε παρουσιαστεί μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και κάποια συρροή η οποία ενδεχομένως δεν είχε τη σωστή αντιμετώπιση και εξαπλώθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, Τζίνα Νταμάγκα.

Όπως σημείωσε στο ygeiamou: «Βλέπουμε οι παιδίατροι 2-3 περιστατικά κάθε μέρα στα ιατρεία μας. Η περιοχή της Λάρισας έχει πάνω από 20 παιδικούς σταθμούς και 44 δημοτικά σχολεία. Ο αριθμός δηλαδή είναι σημαντικός και κρίνουμε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι».

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΔΥ: 18.214 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι – 101 διασωληνωμένοι από τους οποίους οι 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι)

achaiavoice

Έτσι θα προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας

achaiavoice

Η συνήθεια που μπορεί να μειώσει φυσικά τη χοληστερίνη

achaiavoice

Εμβόλιο: Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από το Ρωσικό Sputnik-V

achaiavoice

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι

achaiavoice

«Καταπέλτης» ο Economist: Χάος στα συστήματα υγείας παγκοσμίως

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα