Οικονομία

ΕΦΚΑ: Προτεραιότητα τους επιβάτες και τους συγγενείς της τραγωδίας των Τεμών

ΕΦΚΑ: Προτεραιότητα τους επιβάτες και τους συγγενείς της τραγωδίας των Τεμών

Σε κάθε περίπτωση, η γενική διεύθυνση Παροχών και Υγείας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του φορέα, θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση, τόσο των θυμάτων και των συγγενών αυτών, όσο και των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε εντολή σε όλες τις υπηρεσίες του φορέα να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους επιβάτες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους α’ και β’ βαθμού, στο πλαίσιο της αυτονόητης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς αυτούς.

Συγκεκριμένα, για θέματα που αφορούν αρμοδιότητες της γενικής διεύθυνσης Παροχών και Υγείας του ΕΦΚΑ, εφαρμόζονται τα εξής για τους επιβάτες των Τεμπών:

Διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα, νέα ή εκκρεμή αιτήματά τους για χορήγηση παροχών (επιδόματα ασθένειας, μητρότητας, έξοδα κηδείας) από τα αρμόδια τμήματα των τοπικών διευθύνσεων κατοικίας και ολοκληρώνονται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η πληρωμή των αιτούμενων παροχών.
Διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα τα νέα ή εκκρεμή αιτήματα για ΚΕΠΑ από τις αρμόδιες Γραμματείες ΚΕΠΑ των τοπικών διευθύνσεων και προωθούνται άμεσα στη διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης της ΓΔΠΥ.
Μειώνονται στο ελάχιστο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς, σε ό,τι αφορά στα δικαιολογητικά, απαιτείται μόνον οιοδήποτε έγγραφο, από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δικαιούχο της ανωτέρω κατηγορίας. Εν προκειμένω, αρκεί ακόμη και η υποβολή σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης (ΥΔ).
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, η γενική διεύθυνση Παροχών και Υγείας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του φορέα, θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση, τόσο των θυμάτων και των συγγενών αυτών, όσο και των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην άμεση εξυπηρέτηση και έγκυρη ενημέρωση των δικαιούχων.

Σχετικά Άρθρα

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 48 δόσεων

achaiavoice

Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Oι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

achaiavoice

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος

achaiavoice

Υποχώρησε κάτω από 5% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

achaiavoice

Μεγάλη πτώση στις χρηματαγορές, μετά τις καταρρεύσεις των 2 τραπεζών στις ΗΠΑ

achaiavoice

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Ελλάδα με 10,7% όπως πριν 30 χρόνια – Ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη που έχει 8,1% μ.ο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα