Αχαΐα Τουρισμός

Δυτική Ελλάδα: Οι Γερμανοί… ξανάρχονται από τις αρχές Ιουλίου

Δυτική Ελλάδα
Δυτική Ελλάδα: Οι Γερμανοί… ξανάρχονται από τις αρχές Ιουλίου

Πρεμιέρα με πτήση από την Γερμανία στις 3 Ιουλίου κάνει για την φετινή τουριστική σεζόν το αεροδρόμιου του Αράξου, το οποίο όμως μέχρι τότε αναμένεται να έχει καταγράψει απώλειες περίπου 65.000 επισκεπτών.

Εκείνη την περίοδο, και όχι από σήμερα όπως έχουν το δικαίωμα αναμένεται να λειτουργήσουν και τα μεγάλα εποχικά ξενοδοχεία της περιοχής.

Η ελπίδα των υπευθύνων του αεροδρομίου είναι ότι από την στιγμή που θα φτάσει η πρώτη πτήση από την Γερμανία, θα καταφθάνουν κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 4-5 αεροπλάνα με τουρίστες από την ίδια χώρα.

Η συνέχεια δεν είναι ακόμα προδιαγεγραμμένη, καθώς, λόγω της πανδημίας χώρες, από την Βαλτική αλλά και η Ρωσία που αποτελούν τους συνήθεις «πελάτες» μας, δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα αρχίσουν να ταξιδεύουν.

Τέτοια εποχή προηγούμενες χρονιές τα αεροπλάνα έρχονταν γεμάτα στον Άραξο καθώς από τις αρχές του Ιουνίου και μέχρι τον Αύγουστο ήταν η καλύτερη εποχή για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμών των τουριστών που θα χαθούν μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 65.000 εάν τελικά οι βασικοί προορισμοί ανοίξουν τελικά από τα μέσα Ιουλίου και μετά.

Με άλλα λόγια η χρονιά θα είναι σε μεγάλο βαθμό χαμένη αλλά όχι απολύτως μηδενική αφού από τις αρχές προς τα μέσα Ιουλίου και μετά, εάν όλα πάνε καλά, μπορούν να φτάσουν στον Άραξο περί τους 100.000, ίσως και παραπάνω, ταξιδιώτες.

Όπως πάντως μας εξηγεί ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, οι προσδοκίες για την τρέχουσα τουριστική περίοδο ήταν πολύ υψηλές και μάλιστα καλύτερες από το προπέρσινο ρεκόρ των 187.000 ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουβίτσα τουριστικοί πράκτορες που σχετίζονται με τους τουρίστες Ρωσίας, Ουκρανίας και συνολικά βαλτικών χωρών, αναμενόταν αύξηση επισκέψεων στο αεροδρόμιο της Αχαΐας κατά 17%-20%. Τούτο σημαίνει ότι ο στόχος, προ πανδημίας, ήταν για περίπου 200.000 τουρίστες.

Σχετικά Άρθρα

Καλάβρυτα: Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Παπαδόπουλου

newsroom

Κορωνοϊός: 5 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία, κανένα στην Αιτ/νία -165 στην Αττική, 306 στην Ελλάδα

newsroom

Πάτρα: Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι

newsroom

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συναγερμός – Θετικές δύο καθηγήτριες και μία φοιτήτρια

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Στάσεις εργασίας από τους καθηγητές στα υπό κατάληψη σχολεία

newsroom

Αίγιο: H ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 60χρονου με τα ναρκωτικά στις αποθήκες

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα